Joi, 22 iunie 2017, de la ora 20:00, celebrul tenor Andrea Bocelli va susţine un concert în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, în cadrul turneului care marchează aniversarea a 20 de ani de la lansarea albumului „Romanza”, dar şi pentru promovarea celui mai recent album, „Cinema”.  Invitat special Gheorghe Zamfir, cu participarea Orchestri şi Corului Operei Naţionale Bucureşti. Pe 25 iunie 2017, tenorul susţine un concert şi la Cluj Arena din Cluj-Napoca.

După aproape 4 ani de la primul concert susţinut în România, legendarul tenor Andrea Bocelli revine în ţara noastră cu două noi spectacole în care va promova atât compoziţii celebre din repertoriul său de operă, cât şi piese unice de pe cele mai recente albume ale sale. Astfel, în prima parte a spectacolului artistul va interpreta mai multe arii de operă cunoscute, urmând ca în a doua parte să-şi prezinte cele mai noi materiale ale sale: „Cinema” (2015) şi „Romanza” – A 20-a Ediţie Aniversară (2016).

„The Music Of The Night”, „Be My Love”, „Maria”, „Brucia la Terra” şi „Moon River” sunt câteva din piesele de pe materialul „Cinema”, care celebrează câteva dintre cele mai bune colecţii de cântece de film şi de muzicaluri renumite. Pe de altă parte, cel de-al doilea album cuprinde unele dintre cele mai cunoscute hituri ale tenorului, în versiuni remasterizate, printre care: „Con Te Partiro”, „Vivere” şi „Vivo Per Lei”.

„Invitaţia mea, cadoul meu este ca aceste „clasice” nemuritoare să fuzioneze cu experienţa, cu cele mai preţioase amintiri, cu emoţiile fiecărui ascultător, pentru a deveni coloana sonoră inimitabilă în viaţa lor”, a declarat Andrea Bocelli.

Considerat unul dintre cei mai puternici tenori ai mileniului, Andrea Bocelli a debutat în 1992, după ce a fost remarcat de mai mulţi artişti celebri, consacraţi deja în acea perioadă, precum Zucchero sau Luciano Pavarotti. Debutul său solo s-a produs odată cu lansarea materialului „Il Mare Calmo della Sera” (1994), iar succesul l-a obţinut odată cu înregistrarea albumului „Romanza” (1977). Până în prezent, cântăreţul a lansat 16 albume de studio 3 compilaţii şi un EP, care s-au vândut în peste 80 de milioane de exemplare în întreaga lumea.

De-a lungul carierei sale, a colaborat cu mai mulţi artişti renumiţi, printre care: Celine Dion, Giorgia, Marta Sánchez, Sarah Brightman, Judy Weiss, Helene Segara, Helena Hellwig, Christina Aguilera, Marco Borsato, Mary J. Blige, Gianna Nannini, Laura Pausini. De asemenea, Bocelli a cântat în onaorea unor personalităţi importante, precum: George W. Bush, Barack Obama, Papa Ioan Paul al II-lea şi Papa Francisc.

Pentru întreaga sa activitate, muzicianul a primit numeroase nominalizări şi premii la festivităţi şi ceremonii importante din industria muzicală, precum: Grammy, Billboard, Lati Grammy Awards şi World Music Awards. În plus, în 2010, artistul a primit o stea pe celebrul bulevard din Los Angeles, „Walk of Fame”. Artistul este nominalizat şi la ediţia din 2017 a premiilor Grammy, la categoria „Cel mai bun album tradiţional”, pentru materialul „Cinema”.

Bilete Andrea Bocelli în Piaţa Constituţiei din Bucureşti

Biletele pentru concertul pe care tenorul Andrea Bocelli îl va susţine în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, pe 22 iunie 2017, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
Categoria VIP 950 lei cumpără bilete
Categoria I 750 lei  cumpără bilete
Categoria II 550 lei  cumpără bilete
Categoria III 450 lei  cumpără bilete
Categoria IV 350 lei  cumpără bilete
Categoria V 250 lei  cumpără bilete

Concertul Andrea Bocelli din Piaţa Constituţiei din Bucureşti este un eveniment organizat de Quantum Media.