După ce anul trecut a susţinut o serie de şapte concerte, violonistul olandez André Rieu este aşteptat şi în această vară în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Primul concert, cel de pe 11 iunie 2016, este aproape sold-out, iar biletele pentru cel de-al doilea show, programat pentru 12 iunie, se vând în ritm alert, anunţă organizatorii.

André Rieu a promis că se întoarce în România în 2016 şi va transforma încă o dată Piaţa Constituţiei în „Centrul Universului”, aceasta fiind descrierea muzicianului pentru locaţia în care a concertat şi anul trecut.

Programul artistic din acest an a fost schimbat în întregime. Noua producţie artistică va fi pusă în scenă cu ajutorul orchestrei sale „Johann Stauss” şi va conţine un repertoriu de piese clasice interpretate într-o manieră unică. Muzica, dansul şi actoria se vor îmbina şi vor constitui o singură artă, într-o atmosferă unică de basm, încărcată cu ritm şi emoţie.

André Rieu a declarat că la 66 de ani s-a îndrăgostit din nou, de România. Artistul a promovat cultura românească, muzica şi dansurile tradiţionale româneşti prin colaborarea cu maestrul Gheorghe Zamfir. De asemenea, Rieu a fost alături de români, în urma tragediei din clubul Colectiv, donând toate încasările care îi reveneau din vânzarea DVD-ului „Live la Bucureşti”, în semn de solidaritate cu victimile incendiului. Ca semn de mulţumire, artistul a primit titlul de ambasador onorific al Bucureştiului.

Deţinătorul celei mai mari orchestre private din lume, André Rieu a început să ia lecţii de vioară la vârsta de 5 ani şi a studiat la Conservatorul din Liege, din Maastricht şi din Bruxelles. Artistul a vândut până în prezent peste 35 de milioane de albume şi de DVD-uri în întreaga lume, promovând muzica clasică şi valsul la nivel internaţional prin spectacolele sale.

Bilete André Rieu în Piaţa Constituţiei din Bucureşti

Biletele pentru concertele André Rieu de la Bucureşti, de pe 11 şi 12 iunie 2016, au acelaşi preţ şi poziţionare ca şi biletele pentru concertele de la Bucureşti din luna iunie 2015. Biletele pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim sau online de pe www.eventim.ro, la 8 categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor.

Categorie Preţ (taxe incluse)
Categoria VIP 864 lei cumpără bilete
Categoria I 702 lei cumpără bilete
Categoria II 594 lei cumpără bilete
Categoria III 486 lei cumpără bilete
Categoria IV 378 lei cumpără bilete
Categoria V 270 lei cumpără bilete
Categoria VI 205.2 lei cumpără bilete
Categoria VII 172.8 lei cumpără bilete

Concertele André Rieu de la Bucureşti sunt organizate de către André Rieu Productions.