Festivalul Summer Well 2018 începe să prindă formă cu primele nume din line-up confirmate: Cigarettes After Sex, The Kooks şi Rationale. Prin mai multe postări pe pagina de Facebook, organizatorii au anunţat în ultimele săptămâni mai multe detalii despre cea de-a opta ediţie a festivalului Summer Well, ce va avea loc pe 11 şi 12  august 2018, la Domeniul Ştirbey din Buftea.

Prima confirmare, trupa Cigarettes After Sex s-a fondat în anul 2008 de către vocalul Greg Gonzalez, în Texas. Formarea trupei a venit „din întâmplare”, aşa cum descrie Gonzalez, ajungând să compună prin experimentare melodii precum „Nothing’s Gonna Hurt You Baby”, „I’m a Firefighter” şi „Dreaming of You”.

Urmând o creştere organică, trupa Cigarettes Afteer Sex a câştigat rapid notorietate prin intermediul internetului, ajungând să susţină concerte în Europa, Asia şi SUA. Muzica Cigarettes After Sex este uşor de recunoscut datorită vocii androgine, dar suave a vocalului Greg Gonzalez. Albumul lor debut a fost lansat în vara anului 2017, iar trupa se află momentan în turneul de promovare al materialului.

Cea de-a doua trupă din line-up-ul Summer Well 2018 anunţată, The Kooks, a fost înfiinţată în 2004, în Brighton, Anglia. Deşi formaţia îşi caracterizează genul musical ca fiind pop, The Kooks au numeroase influenţe din revival-ul de post-punk britanic. Primul lor album, „Inside In/Inside Out” (2006) a fost lansat după ce trupa s-a concentrat pe turnee şi compus, ocazie cu care şi-a modelat mai bine stilul. Cel de-al doilea material, „Konk” (2008), a ajuns încă de la lansare în poziţia fruntaşă din UK Albums Chart.

După câteva schimbări în componenţa formaţiei, dar şi a producătorilor cu care colaborau, The Kooks a lansat şi cel de-al treilea album, „Junk Of The Heart” (2011). Cu o viziune ce a luat în considerare mai mult improvizaţia, este lansat şi albumul „Listen” (2014). În prezent, trupa se află în turneul de promovare al albumului „The Best Of… So Far” (2017), care cuprinde cele mai cunoscute melodii The Kooks, dar şi două melodii noi.

Tinashe Fazakerley, cunoscut drept Rationale, este cea de-a treia confirmare din line-up-ul Summer Well 2018. Cariera muzicală a artistului a început în anul 2009, când a lansat, sub numele de Tinashé, două EP-uri şi trei single-uri, dar proiectul a fost părăsit rapid, în detrimentul dorinţei de a se concentra pe activităţile de compozitor şi producător.

În 2015, însă, artistul s-a relansat sub numele de Rationale, cu melodii precum „Fast Lane” şi „Something For Nothing”. Primul său album poartă noul nume de scenă şi a fost lansat în octombrie 2017, fiind printre primii artişti care să semneze cu nou înfiinţata casă de discuri a lui Dan Smith, de la Bastille.

Ca şi în cadrul ediţiei de anul trecut, organizatorii Summer Well adaugă o seară în plus de festival, sub forma unui „Night Picnic”. Astfel, Orchestra Simfonică Bucureşti va oferi şi anul viitor o interpretare inedită a melodiilor trupelor din line-up. De asemenea, noi nume urmează să fie anunţate, pentru a completa line-up-ul festivalului.

Abonamente Summer Well 2018

Abonamentele pentru festivalul Summer Well, ce va avea loc între 11 şi 12 august 2018, pe domeniul Ştirbey din Buftea, sunt disponibile în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro şi www.entertix.ro, la prețul special de Early Bird, de 295.25 lei (taxe incluse).

Categorie Preţ
Abonamente „Very Early Bird" 295.25 lei (275 lei + taxe) cumpără

Summer Well este un festival Orange, organizat de Livada.