La scurt timp după anunţarea celei de-a zecea ediţie a festivalului Peninsula, organizatorii au făcut publice astăzi noi confirmări. Children of Bodom, Firkin, Vama, Sarmalele Reci, Rehab Nation şi colorStar sunt cele mai recente nume pe lista artiştilor ce vor urca pe scenele festivalului ce se va desfăşura la Târgu Mureş între 23 şi 26 august 2012.

Află mai multe detalii despre Peninsula 2012!

Finlandezii de la Children of Bodom revin în România după concertul susţinut în aprilie 2011 la Arenele Romane din Bucureşti. Cu o carieră de aproximativ 19 ani, trupa este considerată a fi una dintre formaţiile finlandeze cu cele mai mari vânzări, ultimul lor album vândându-se în peste 100.000 de exemplare într-o singură zi. Formaţia care are la activ şapte albume de studio şi tot atâtea discuri de aur şi platină va concerta la Târgu Mureş în ultima zi de Peninsula 2012.

Ritmurile irlandeze ale trupei Firkin nu vor lăsa cu siguranţă peninsularii să stea locului. „Whiskey in the Jar” sau „Wild Rover” şi multe alte piese irlandeze clasice vor fi interpretate în stilul care i-a făcut extrem de cunoscuţi în Ungaria pe cei de la Firkin. Trupa ce a fost răsplătită cu un disc de aur pentru albumul de debut „Firkinfull of Beer” va urca pe scena festivalului pe 26 august.

Tot în ultima zi de Peninsula 2012 vor concerta în faţa peninsulariilor cei de la colorStar. Trupa de electrorock din Ungaria nu este la prima prezenţă pe scena festivalului şi promite o mulţime de piese noi de pe cel mai recent material discografic lansat chiar luna aceasta.

Primele trupe româneşti confirmate

Primele trupe româneşti confirmate la ediţia aniversară a festivalului ce se va desfăşura în apropierea complexului de agrement Weekend sunt Vama şi Sarmalele Reci. Dacă cei de la Sarmalele Reci şi-au lansat cel mai recent album, „Haos.ro„, pe 18 mai, Tudor Chirilă & Co. se pregătesc pentru lansarea albumului „2012” pe 28 mai la Sala Palatului din Bucureşti. Ambele trupe îşi vor încânta fanii pe 25 august 2012, a treia zi de festival.

Tot sâmbătă, pe 25 august 2012, vor reveni pe scena Peninsula şi cei de la Rehab Nation ocupanţii locului trei în competiţia dedicată artiştilor aflaţi la început de drum şi care a adus nu mai puţin de 16 trupe pe scena festivalului.

Bilete şi abonamente Peninsula 2012

Biletele şi abonamentele sunt disponibile în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro la următoarele preţuri:

Până la 1 august 2012
Abonament: 100 lei
Bilet pentru o zi: 40 leiDupă 1 august 2012
Abonament: 150 lei
Bilet pentru o zi: 60 lei

Cumpara bilet

Pe scena ediţiei din acest an a festivalului Peninsula vor mai urca şi ATB (26 august), Rotfront (24 august), Josh Gallahan (26 august), Babylon Circus (26 august) şi New Model Army(25 august).

Foto: www.facebook.com/Jussi Hyttinen / FLC415