Conform unui informaţii apărute pe AFP şi preluate de europafm.ro, Lusafrica casa de discuri a Cesariei Evora a anunţat printr-un comunicat de presă retragerea artistei. Din cauza problemelor de sănătate ale artistei din Insulele Capului Verde, împreună cu managementul ei, Cesaria Evora a hotărât să pună capăt unei cariere extraordinare anulându-şi astfel şi turneul actual.

Comunicatului de presă emis de Lusafrica anunţă că: „medicii de la Paris care o îngrijesc i-au spus că trebuie să îşi anuleze turneul actual, iar Cesaria împreună cu producătorul şi managerul ei, Jose da Silva, a luat hotărârea de-a îşi încheie definitiv cariera, renunţând astfel la această viaţă de perigrinare care a dus-o în toate cele patru colţuri ale lumii„.

Artista avea programate în perioada aceasta o serie de concerte în Franţa, urmând să ajunga în România la începutul lunii octombrie. În ţara noastră cea mai faimoasă cântăreaţă de „morma” trebuie să concerteze pe 3,5 şi 7 octombrie 2011 la Timişoara, Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Concertul de la Timişoara a fost deja anulat

Organizatorii concertului de la Timişoara au anunţat deja anularea concertului de pe 3 octombrie 2011. În cadrul unui comunicat de presă emis astăzi, aceştia declarând:“Dincolo de pierderile noastre ca şi organizatori, de dezamagirea tuturor celor care aşteptau cu nerăbdare să o vadă pe Cesaria pe scena şi să o asculte, suntem trişti la aflarea veştii că nu o vom mai putea vedea cântând pe marea artista. Îi dorim multă sănătate şi suntem cu gândul alături de ea.

Află mai multe informaţii despre anularea concertului de la Timişoara!

Returnarea banilor pentru biletele deja achiziţioante pentru concertul de la Timişoara se va face începând cu 1 octombrie 2011 de la locul din care acestea au fost cumpărate iniţial. Echipa festivalului Plai care s-a ocupat de organizarea concertului Cesariei Evora de la Timişoara îşi cere scuze de la fanii artistei pentru eventualele inconvenienţe create şi anunţă că contravaloarea biletelor va putea fi recuperată până pe 31 octombrie 2011.

Concertele de la Bucureşti şi Cluj-Napoca sunt încă incerte

Project Events, organizatorii concertului din Bucureşti, şi Diesel Events, organizatorii evenimentului de la Cluj-Napoca, nu au până în acest moment mai multe informaţii legate de anularea concertelor. Ambii organizatori au declarat ca după discuţiile cu managmentul artistei vor emite comunicate de presă în care vor oferi mai multe detalii.

„Diva desculţă” şi-a început cariera internaţională abia în 1988 deşi în ţara sa natală era extrem de cunoscută. Artista este recunoscută pentru concertele pline de emoţie şi sentiment şi pentru muzica extraordinară. Piese ca „Besame Mucho„, „Sentimento” şi „Cabo Verde” au făcut ocolul lumii aducând-o pe Cesaria în inimile a milioane de oameni din toată lumea.

UPDATE: Concertul de la Bucureşti a fost anulat! Află mai multe detalii!

Concertul de la Cluj-Napoca a fost anulat! Recuperarea contravalorii biletelor achiziţionate pentru acest eveniment se va face începând cu data de 26 septembrie 2011 la birourile Diesel Club din Piaţa Unirii nr. 10, Cluj-Napoca.

Foto: www.cultura.gov.br