După Rammstein, Bullet For My Valentine este cea de-a doua trupa anunţată din line-up-ul ediţiei din 2013 a Rock the City. Galezii vin în premieră în România pe 28 iulie 2013 în cadrul festivalului ce va avea loc la Romexpo din Bucureşti.

Bullet For My Valentine este una dintre cele mai mediatizate trupe metalcore ale ultimului deceniu. Înfiinţată în urmă cu 14 ani sub numele Jeff Killed John, trupa şi-a făcut simţită prezenţa la nivel local prin interpretarea unor cover-uri după Metallica şi Nirvana. Din motive de ordin financiar trupa îşi schimba numele în Bullet For My Valentine şi îşi lansează un EP omonim în 2004 după semnarea unui contract pentru 5 albume cu Sony Music BMG. Cu un stil muzical ce era definit atunci de solistul trupei Turk ca fiind thrash metal, Bullet For My Valentine intra în atenţia presei şi publicului iubitor de rock.

http://www.youtube.com/watch?v=_iNg6KafqW8

Primul lor album „The Poison” lansat în 2005 le aduce o mulţime de premii printre care: Best Newcomer la Welsh Music Award, Best British Band oferit de revista Metal Hammer, respectiv Best British Newcomer şi Best Single (pentru „Tears Don’t Fall„) oferite de prestigioasa revista Kerrang!. Dar şi şansa de a cânta în deschidera unor trupe ca Metallica şi Guns N’Roses.

Trei ani mai târziu lansează „Scream Aim Fir„, un album care „are un tempo mult mai agresiv decât precedentul” cum declara Turk despre materialul ce a debutat pe locul patru în Billboard 200. Succesul acestuia în topul muzical a fost însă întrecut de „Fever” album ce a debutat pe locul trei în 2010.

Bullet For My Valentine a vândut peste 3 milioane de albume la nivel mondial şi se pregăteşte de lansarea în 2013 a unui nou material discografic. Trupa va urca pe scena festivalului organizat de Marcel Avram şi East European Events, în colaborare cu D&D East Entertainment în perioada  27-28 iulie 2013.

Abonamente Rock the City 2013

Abonamentele pentru ediţia din 2013 a festivalului Rock the City sunt disponibile în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro la următoarele preţuri:

Categorie abonament 2 zile festival Preţ
VIP Preţ Normal 479.25 lei cumpără bilete
Golden Circle Promo 20% 213.00 lei cumpără bilete
Silver Circle Promo 20% 159.75 lei cumpără bilete
Normal Circle Promo 20% 143.78 lei cumpără bilete