După 3 ani petrecuţi pe islazul de la Tunari, B’ESTEFEST Summer Camp se mută într-o „casă” nou. Nu este vorba de orice fel de „casă”, ci de una cu o arhitectură unică, o „grădină” de poveste şi o istorie specială. Domeniul Palatului Mogoşoaia îşi va deschide porţile pentru petrecăreţi între 31 iulie şi 2 august 2014.

Ultimii ani au adus o creştere constantă pentru B’ESTEFEST, atât în ceea ce priveşte numărul participanţilor, cât şi calitatea producţie şi a muzicienilor invitaţi. Însă ediţie din 2014 pare a fi sub semnul schimbării.

Laura Coroianu, CEO-ul Emagic a motivat astfel decizia companiei: “Schimbarea a venit oarecum firesc. După 3 ediţii petrecute într-un câmp deschis, ne-am dat seama că este momentul să dăm pagina şi să aducem ceva nou publicului nostru. Un festival la iarba verde este foarte frumos… un festival la iarba verde, cu poieniţe, clădiri brăncoveneşti, labirinturi de copaci şi mult mai multă umbră în mijlocul verii… este însă perfect! Iar domeniul Palatului Mogoşoaia oferă cadrul ideal pentru ceea ce înseamna festivalul B’ESTFEST!”

Un cadru de poveste pentru unul dintre cele mai importante festivaluri româneşti

Muzică, voia bună şi distracţia vor fi acasă la cea de-a opta ediţie a festivalul, toate într-o locaţiei a cărei istorie misterioasă este depăşită poate doar de frumuseţe. Construit la începutul secolului 18, Palatului a aparţinut familie Brâncoveanu timp de 120 de ani, iar apoi a intrat în posesia familie Bibescu. Martha Bibescu a fost cea care a stat a baza renovării Palatului renascentist şi a transformării lui în locul de întâlnire al aristocraţilor români.

Palatul Mogosoaia (2)

Aflat în apropiere de Bucureşti, Palatul este astăzi o oază perfectă de relaxare cu copaci seculari, alei pline de poveşti, grădini superbe şi nu numai.

Primarul Comunei Mogosoaia, domnul Paul Precup s-a declarat încântat de mutarea festivalul: „A fi gazda B’ESTFEST reprezintă o recunoaştere a demersurilor noastre din ultimii ani de a poziţiona Mogoşoaia ca locul unde activităţile artistice de calitate vor fi mereu susţinute şi încurajate. Începănd cu anul în curs toate evenimentele teatral-muzicale organizate de Primaria Mogoşoaia şi-au găsit locul în parc, la umbra „Stejarului Artei” sub denumirea de Kulturestock Mogoşoaia. Datorită experienţei pe care o avem în realizarea de evenimente ne vom implica direct în cadrul B’ESTFEST prin organizarea unei game variate de activităţi de recreere. Deoarece ştim că spectatorii festivalului sunt nerăbdători să afle ce le vom pregăti, voi dezvălui doar una dintre ele şi anume wakeboardingul. Lacul Mogoşoaia este singurul centru din ţară în care se practică acest sport.”

Parcul Mogosoaia (2)

La rândul său, Bogdan Cornel Popa, Director General al Centrului Cultural „Palatele Brâncoveneşti” a declarat: „Anul viitor, vom face un pas înainte, vom găzdui unul dintre cele mai mari festivaluri internaţionale din sud-estul Europei, B’ESTFEST. Sper ca domeniul brâncovenesc să-i determine atât pe invitaţii străini care nu l-au descoperit încă, cât şi pe cei din ţară, să revină, an de an, în acest spaţiu plin de istorie!

Altă locaţie, la fel de multă distracţie

B’ESTEFEST va avea la bază acelaşi concept de contopire a muzicii, relaxării şi distracţiei într-un amestec unic ce an de an de transformă în amintiri de neuitat.

Vom merge pe aceeaşi idee ca şi până acum: B’ESTFEST este un festival pentru toată lumea, astfel încât nu vom renunţa la jocuri, spaţii de relaxare sau creaţie, sporturi mai mult sau mai puţin extreme, terase, scene sau alte zone cu care fanii festivalului sunt deja familiarizaţi. Totul însă va fi pus într-o altă lumină datorită cadrului natural mult mai ofertant” a declarat Laura Coroianu.

Sute de mii de spectatori, din 64000 doar în 2013, au petrecut nestingheriţi la cele 7 ediţii de până acum de B’ESTEFEST. Indiferent că a avut loc în inima oraşului sau la iarbă verde, festivalul nominalizat de patru ori la Festival Awards a oferit show-uri de neuitat, pe scenele sale urcând artişti că: Santana, Pink, Alive Cooper, The Killers, Judas Priest, Mika, Pulp, Nas, Garbage, Chase and Status, Texas şi mulţi alţii.

Ediţia din 2014 se va desfăşura la sfârşitul lunii iulie, începutul lui august, deviind astfel de la tradiţia legat dr desfăşurarea festivalului în primul weekend din iulie. Detalii despre evenimentul care va avea loc cu doar o săptămână înainte de Summer Well 2014 vor fi disponibile în curând.