Acest eveniment a avut loc in data de 14 Sep 2014.
Vezi alte evenimente cu , , , , , , , , .
Vezi alte evenimente la din .

În perioada 12-14 septembrie 2014, la Grădina Uranus din Bucureşti, are loc cea de-a patra ediţie a festivalului Balkanik!. Shantel & Bucovina Club Orkestar, Kiril Dzajkovski, Django Lassi, Caci Vorba, Mahala Rai Banda, Kottarashky & The Rain Dogs, Taraf de Haidouks sunt „capete de afiş” pentru ediţia din acest an a primului festivalul de muzică balcanică.

CONCURS: Câştigă abonamente la Balkanik! Festival

Completează formularul de mai jos până joi, 11 septembrie 2014, ora 12:00, şi poţi câştiga unul din cele două abonamente pentru două persoane. Câştigătorii vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi şi anunţaţi prin SMS/telefon şi e-mail. Mult succes!


Concursul s-a terminat. Câştigătorii sunt: Dani Giuca şi Gabriela Pieleanu. Felicitări!


Program Balkanik! Festival 2014

Vineri, 12 septembrie 2014

12:00 – Deschidere bâlci urban
18:00 – 19:30 – Čači Vorba
20:00 – 21:30 – Mahala Rai Banda
22:00 – 23:00 – Taraf de Haidouks

Sâmbătă, 13 septembrie 2014

12:00 – Deschidere bâlci urban
18:00 – 19:00 – Balkan Taksim
19:30 – 21:00 – Kottarashky & The Rain Dogs
21:30 – 23:00 – Kiril Dzajkovski feat. TK Wonder & Ghetto Priest

Duminică, 14 septembrie 2014

12:00 – Deschidere bâlci urban
17:15 – 19:00 – improvizaţie AKUIAKU
19:20 – 20:50 – Django Lassi
21:20 – 23:00 – Shantel & Bucovina Club Orkestar

Balkanik! Festival 2014 se va desfăşura sub sloganul „Just World Music”, anunţându-şi astfel intenţia de a deveni o scenă festivalieră recunoscută internaţional, care adună anual iubitorii şi cunoscătorii de muzică „locală” din ţările est-europene, dar şi curioţii din vest. Balkanik! Festival aşteaptă la cea de-a patra ediţie, în cele trei zile de festival, un număr record de 12.000 de persoane.

Line-up-ul include show-uri explosive, în care muzica balcanică fuzionează cu sound-uri electro şi psihedelice: Shantel & Bucovina Club Orkestar (DE) şi Kiril Dzajkovski (MK) feat. TK WONDER (US) & Ghetto Priest (UK) sunt „capete de afiş” şi promit să satisfacă chiar şi cele mai excentrice gusturi. În premieră în România, Django Lassi (DE) şi Caci Vorba (PL) vor face Bucureştiul să danseze pe nisipul de la Uranus, pe ritmuri de electro-gypsy swingcore şi gypsy fusion.

Evenimentul reprezintă şi revenirea în ţară a unor artişti iubiţi care au mai fascinat fanii festivalului cu sound-urile lor unice: Mahala Rai Banda (RO), Kottarashky & The Rain Dogs (BG) şi Balkan Taksim (RO).

AKUIAKU la Balkanik! Festival 2014

Duminică, 14 septembrie, în a treia zi de Balkanik! Festival, va avea loc jam session-ul AKUIAKU, cel mai nou și original proiect muzical de improvizație de la noi. Artiști din mai multe trupe românești au fost aleși și provocați să urce pe aceeași scenă, la Grădina Uranus, să creeze compoziții în premieră, pe loc, și să reinterpreteze pitorescul balcanic, așa cum se simte el la București. Sesiunea începe la ora 17:15.

Line-up:
Zoltan Andras [Sarmalele Reci/Jazzappella] – voce
George Gâdei [Travka] – voce
John Ciurea [Kumm] – tobe
Oana Maria [Poetrip] – voce, kaoss quad
Andreea Verde [Dekadens] – voce
Sultan Nasser [Blanoz/Sunday People] – voce, synth, controller, bas
Dan Ursu Olar [Adhoc] – darbouka/linguri
Sergiu Corbu Boldor [Adhoc] – vioara
Tudor Amarandei [Șamanul Mut] – tilinca, acordeon
Bogdan Simion [Șamanul Mut] – cobza, voce
Alexandru Arcuș – saxofon
Cerbu’ – voce
Dragoș Andriana – hurdy gurdy
Sașa Stoianovici – divan sazs

Bâlciul urban de la Balkanik! Festival

Bâlciurile de altădată se organizau în marile oraşe în preajma sărbătorilor, aşa că Balkanik! Festival este gazda primului bâlci urban din istoria Bucureştiului, cu ocazia începerii toamnei, între 12 şi 14 septembrie, între orele 12:00 – 23:00, în Grădina Uranus.

Publicul va fi întâmpinat cu: un târg de mâncăruri tradiţionale româneşti şi balcanice, locul de Haleală, unde se găseşte mâncare mai zdravănă (fasole cu ciolan şi mămăligă, gulaş unguresc, papricaş, dar şi berbecuţ la proţap, kebap, balik yemek şi gozmele turceşti). Se poate lenevi în zona de lounge Tea & Coffee, unde se serveşte un ceai sau o cafea la nisip, în timp ce se stă la taifas cu campionii barista ai României. La târgul de meşteri şi handmade îi aşteaptă podoabe şi decoraţiuni create de meşteşugari şi artizani, iar copiii vor fi antrenaţi cu spectacole cu foc, circ şi jonglerii.

Nu va lipsi o zonă specială de selfie. Recuzita pentru şedinţa foto va fi căruţa cu paie, încărcată cu baloţi, mustăţi de ţigan şi bărbi. Participanţilor nu le rămâne decât să-şi facă zeci de poze şi pe cele mai bune să le urce pe Facebook cu hashtag-ul #balciurban.

Bilete şi abonamente Balkanik! Festival 2014

Biletele şi abonamentele pentru Balkanik! Festival 2014, ce va avea loc în perioada 12-14 septembrie 2014 la Grădina Uranus din Bucureşti, pot fi cumpărate din reţeaua Eventim sau online pe www.eventim.ro, la următoarele preţuri:

Categorie Preţ
Abonament 3 zile 130 lei cumpără bilete
Bilet o zi 65 lei  cumpără bilete

Studenţii şi elevii până în 18 ani beneficiază de o reducere de 50%, pe baza carnetului de student/elev, atât pentru abonamente, cât şi pentru biletele de o zi, iar accesul copiilor sub 7 ani este gratuit.