A patra ediţie de Balkanik! Festival va avea loc între 12 şi 14 septembrie 2014 la Bucureşti, în acelaşi loc îndrăgit, Grădina Uranus. Primele nume confirmate sunt Shantel & Bucovina Club Orkestar (Germania), Kiril Djaikovsky feat. TK Wonder & Ghetto Priest (Macedonia, US, UK), Čači Vorba (Polonia), Django Lassi (Germania), dar şi Kottarashky & The Rain Dogs (Germania), revelaţia ediţiei de anul trecut.

Balkanik! Festival a devenit un eveniment plin de muzică explozivă, dar şi curajoasă, şi activităţi cel puţin diversificate, comparativ cu restul evenimentelor din Capitală. Astfel, Grădina Uranus din Bucureşti devine timp de 3 zile gazda unor concerte energice de world music, Balkan Music, jazz manouche, combinate cu actualele sound-uri electronice, dub-reggae şi hip-hop.

După ce ediţia cu numărul trei Balkanik! Festival a stat sub umbra centenarului Mariei Tănase, ediţia a patra se anunţă a fi o petrecere pe cinste.

Shantel, unul dintre cei mai cunoscuţi DJ din Balcani, a fost născut în Frankfurt, însă cu origini în Bucovina, reuşeşte să transforme orice reprezentaţie într-o adevărată petrecere, alături de muzicienii din Bucovina Club Orkestar. Împreună au urcat pe scenele celor mai mari festivaluri din lume, de la Glastonbury la Roskilde.

Cunoscut printre festivalurile mari ale lumii este şi Kiril Djaikovsky, un producător de muzică electronică din zona Balcanilor, care aduce pe scenă un fusion electric de muzică tradiţională macedoniană cu reggae, jungle şi electro rap.

Un alt amestec interesant de stiluri aduce şi trupa poloneză Čači Vorba, îmbinând Gypsy-fusion-ul cu jazz şi French musette. Trupa îşi numesc muzica joc’n’roll, pornind de la românescul „joc”.

Veniţi de pe scenele pub-urilor de cabaret din Berlin, despre trupa Django Lassi se ştie că au reuşit să creeze un fusion foarte reuşit de jazz manouche şi gypsy swing, ritmuri ce îndeamnă pe oricine la dans.

Bulgarii de la Kottarashky & The Rain Dogs sunt confirmaţi pentru a doua vizită la Balkanik! Festival, după ce au reuşit să închidă ediţia de anul trecut plină de veselie şi energie. Pentru cei ce nu au avut ocazia să îi cunoască la Balkanik! anul trecut, formaţia s-a remarcat folosind o colecţie de înregistrări autentice din satele bulgăreşti într-un stil etno-electric minimalist.

Abonamente Balkanik! Festival 2014 la Bucureşti

Abonamentele pentru Balkanik! Festival 2014, ce va avea loc la Grădina Uranus din Bucureşti, între 12 şi 14 septembrie, au fost puse în vânzare în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro şi pot fi achiziţionate la preţ redus până pe 15 august.

Categorie Preţ
Abonament 3 zile – în avans (până la 15 august) 98 lei cumpără abonament
Abonament 3 zile – elevi şi studenţi* 49 lei  cumpără abonament
Abonament 3 zile – preţ întreg 130 lei  cumpără abonament
Bilete 1 zi - cumpără bilet

Reducerea pentru elevi şi studenţi se acordă în baza carnetului de student/elev.

În perioada următoare vor fi puse în vânzare şi bilete pe zile.