După un an atipic, marcat de pandemie, care a ținut o lume întreagă pe loc, iubitorii de muzică EDM și tehno se pot bucura de experiența SAGA Festival la București, pe 10, 11 și 12 septembrie 2021, în Parcul Izvor la Romaero. Alan Walker, Clean Bandit (DJ Set), Don Diablo, John Newman, Mike Williams, Morten, Nervo, Regard, Salvatore Ganacci, Sigala, Tiësto, Timmy Trumpet, Topic, Vini Vici, W&W și mulții alții se regăsesc printre artiștii confirmați la prima ediție a festivalului SAGA.

Anunțat inițial în perioada 5-7 iunie 2020, festivalul SAGA a fost reprogramat în mai multe rânduri, din cauza pandemiei generate de noul coronavirus (COVID-19), pentru weekendul 11-13 septembrie 2021, iar ulterior pentru perioada 4-6 iunie 2021, ca acum organizatorii să-l programeze pentru 10-12 septembrie 2021.

Festivalul este un concept unic ca rezultat al colaborării între doi dintre cei mai mari organizatori de evenimente din lume. După Amsterdam Music Festival, Armin Only și EDC, pentru ALDA (AMF) și Insomniac (EDC), SAGA Music Festival reprezintă începutul unui nou capitol pe piața festivalurilor din România.

Experiența unică SAGA Festival va fi completată de scene cu design unic, show-uri spectaculoase, super efecte pirotehnice, vizualuri fabuloase.

„Sunt încântat că putem aduce experiența SAGA Festival la București și că artiști precum Alan Walker, Tiësto, Carl Cox, Timmy Trumpet vor crea o atmosferă extraordinară după un an greu, marcat de pandemie. Sunt optimist că putem organiza SAGA în septembrie, suntem în legătură constantă cu autoritățile, avem argumente să credem că putem organiza festivalul în condiții de siguranță. De altfel, ne pregătim de EDC Las Vegas și EDC Europe în Lisabona”, a spus Allan Hardenberg, CEO ALDA.

Line-up-ul include peste 50 de artiști de muzică electronică

Pe scena principală SAGA Festival vor urca Alan Walker, Clean Bandit (DJ Set), Don Diablo, John Newman, Mike Williams, Morten, Nervo, Regard, Salvatore Ganacci, Sigala, Tiësto, Timmy Trumpet, Topic, Vini Vici, W&W.

Pentru scena tehno/house, confirmările (în ordine alfabetică) sunt Adam Beyer, ADIN, Amelie Lens, ANNA, ARTBAT, Baggi, Carl Cox, Chris Liebing, Deborah de Luca, Denis Sulta, Dubfire, Eli Brown, Enrico Sangiuliano, Fisher, Franky Rizardo, Hot Since 82, Joris Voorn, Joyhauser, Kölsch, Maceo Plex, Mathame, Meduza, Monika Kruse, Reinier Zonneveld (Live), Solardo, Sonny Fodera, Spartaque, Umek.

De asemenea, DJi de prestigiu din România se alătură SAGA Music Festival: Adrian Eftimie, Andre Rizo, DJ Andi, Dobrikan, Gino Manzotti & Maxx, Mahony, Manuel Riva, Mario Persic, No Parachute, Optick, Popovici, Rosario Internullo și Vanotek.

Abonamente SAGA Festival 2021

Abonamentele pentru SAGA Festival pot fi achiziționate la prețul special de 299 de lei de pe Bilete.ro pentru câteva ore.

Ulterior, prețul acestora va deveni 399 de lei, iar în ultima etapă, prețul acestora va fi de 499 de lei. Abonamentele VIP vor costa 799 de lei până pe 3 iunie, apoi 899 de lei și 999 de lei în ultima etapă.

De asemenea, abonamentele pot fi achiziționate și în 4 tranșe lunare:

Abonament early bird: 82.23 RON + TVA
Abonament VIP early bird: 219.73 RON + TVA
Abonament după 3 iunie: 109.73 RON + TVA
Abonament VIP după 3 iunie: 247.23 RON + TVA
Abonament ultima etapă: 137.23 RON + TVA
Abonament VIP ultima etapă: 274.73 RON + TVA

SAGA își propune să fie, încă de la prima ediție, un festival verde. Pentru acest lucru, festivalul, împreună cu Reciclad’OR, partenerul verde al festivalului, se va concentra pe promovarea sustenabilității, inclusiv prin reducerea la maximum a folosirii plasticului și pe reducerea „amprentei de festival” („festival footprint”), ținând cont de o serie de factori, precum: amprenta de carbon, folosirea unor alimente din producția locală sau utilizarea mijloacelor de transport public.

De asemenea, SAGA și-a unit eforturile cu WWF pentru a încuraja publicul să se implice activ în protejarea biodiversității și să acționeze responsabil pentru reducerea poluării apei, aerului sau a risipei de alimente.