Muzica electronică va marca şi în acest an festivalul EXIT din Serbia. Richie Hawtin, Miss Kittin, Maceo Plex şi Art Department sunt nume sonore care vor mixa la unul dintre cele mai importante festivaluri europene, anunţă Nights.ro.

Richie Hawtin şi Miss Kittin descarcă energia în mulţime

Cu Richie Hawtin la platane, publicul nu are cum să scape de distracţie. DJ-ul se întoarce pe EXIT Dance Arena, în seara din 14 iulie, ca să-şi demonstreze iar performanţa care l-a făcut celebru. Evenimentul va beneficia de un visual LED show realizat de Ali Demirel. Richie Hawtin îşi răvăşeşte fanii cu stilul minimal-techno de fiecare dată când pune mâna pe butoane. Este unul dintre cei mai însemnaţi DJ-i datorită producţiilor sale diferite, cunoscute sub numele Plastikman, Robotman sau F.U.S.E, cu care a captat atenţia în lumea muzicii electronice. Artistul canadian mai este cunoscut ca promotor al curentului Detroit Techno şi realizatorul label-ului Minus.

Un nume nou pe EXIT Dance Arena în aceeaşi seară este Miss Kittin. Artista franţuzoaică a devenit o referinţă pentru muzica techno prin producţiile „Frank Sinatra” şi „1982”. Miss Kittin sau Caroline Herve este cunoscută şi datorită colaborărilor cu Felix Da Housecat, Sven Vath şi The Hacker. DJ-iţa a făcut cunoştinţă şi cu publicul român, la petreceri în Studio Martin şi la un eveniment organizat la Arenele Romane în octombrie 2010.

Muzica rebelă se declanşează la malul Dunării

Băieţii reprezentaţi de casa de discuri, Crosstown Rebels, vin şi ei la evenimentul de la malul Dunării ca să completeze distracţia în stilul lor. Aşa că Dance Arena va continua să vibreze pe 14 iulie sub semnatură lui Maceo Plex. DJ-ul spaniol va avea grijă să impresioneze publicul cu cele mai apreciate producţii proprii, „Vibe your love” şi „Your style”,  aşa cum a reuşit în celebrele cluburi Womb (Tokyo), Cocoon (Berlin), Fabric (Londra) şi Rex (Paris).

Art Department, tot un nume susţinut de Crosstown Rebels, va scoate muzica underground pe Dance Arena, pe 15 iulie. DJ-ii canadieni, Kenny Glasgow şi Johnny White, vin la EXIT ca să arate că de această dată energia se numeşte Art Department.

De asemenea, la EXIT Festival 2012 va mixa şi „Cel mai bun DJ român”, conform Nights.ro Awards 2012. Decernarea premiilor va avea loc sâmbătă, 25 februarie, în Club Space din Bucureşti.

Gossip şi Wolfmother sunt noile confirmări la EXIT Festival 2012
Primele confirmări la EXIT Festival 2012 din Serbia

EXIT Festival este recunoscut ca fiind unul dintre marile festivaluri europene, care pune muzica electronică şi rock-ul pe scenă anual în faţa a 200.000 de fani. Evenimentul de la malul Dunării, organizat în oraşul Novi Sad, între 12 şi 15 iulie, a fost pornit de trei studenţi în anul 2000 ca să elibereze Serbia de autoritatea preşedintelui Slobodan Miloşevici.

Bilete EXIT Festival 2012

Biletele se găsesc în magazinele Diverta, librăria Mihai Eminescu, Magazinul Muzica şi la Sala Palatului sau online pe www.myticket.ro, la următoarele preţuri:
260 lei – bilet întreg începând cu 16 februarie 2012
110 lei – taxă camping
506 lei – bilet premium (bilet acces + transport + taxă camping)