EXIT Festival 2012 aduce şi în acest an nume importante în faţa publicului la evenimentul din Serbia, între 12 şi 15 iulie. Primele confirmări prezintă Cadenza Records Showcase, la Dance Arena, cu Luciano, Reboot [live], Kenny Larkin, Robert Dietz şi Maayan Nidam, în prima zi a festivalului şi New Order headelineri, pe Main Stage, în cea de-a doua zi, anunţă Nights.ro.

New Order întoarce fanii în anii ’80

Britanicii de la New Order vin să ordone distracţie la EXIT Festival. Cu o experienţă de 30 de ani, New Order se poate lăuda şi acum cu recordul pentru cel mai bine vândut vinyl cu single-ul „Blue Monday” din 1983.

Organizatorii au declarat că aşteaptă cu nerăbdarea prezenţa New Order la EXIT Festival şi sunt încântaţi că hit-urile „Love Will Tear Us Apart”, „Bizarre Love Triangle” şi „Blue Monday” se vor auzi de pe Main Stage. Bernard Sumner, Peter Hook şi Stephen Morris au format New Order în 1980 prin combinaţia stilului new wave cu muzica electronică şi muzica dance. În scurt timp, au transformat New Order în una dintre cele mai de succes şi influente trupe din anii ’80.

Cadenza Records Showcase sau descoperirea senzaţiei

Mulţi români îşi vor face bagajele ca să trăiască experienţa electronică la vecinii sârbi pentru că cea de-a 12-a ediţie a festivalului EXIT îi aşteaptă cu un show de la Cadenza Records Showcase. Cu Luciano, Reboot [live], Kenny Larkin, Robert Dietz şi Maayan Nidam la platane, 13 iulie va fi o seară în stilul Ibiza.

Luciano, unul dintre cei mai apreciaţi DJ la nivel internaţional şi mereu aştept în România, a ales să facă o combinaţie interesantă din deep techno, electro, ritmuri ambientale şi influenţe latine. DJ-ul chilian a început să fie preocupat de muzică încă de la 16 ani, când a primit o chitară de la mama lui cu care şi-a făcut o trupă din care a ieşit pentru că s-a îndrăgostit de muzica electronică. Luciano şi-a dat seama că cel mai bine îi stă cu mâinile pe platane, iar asta l-a transformat în cel mai cunoscut „vagabond” al lumii prin promovarea conceptului Cadenza Vagabundos.

Reboot oferă un spectacol live pe beat-uri de techno şi electro în prima seară a festivalului. DJ-ul a devenit parte din Cadenza după ce a fost remarcat de Luciano la un party în Frankfurt, iar performanţa lui a făcut senzaţie la Cocoon Sei Es Drum, Cecille, Motivbank şi D:Vision.

Kenny Larkin este şi el un nume greu în muzica electronică, dar din anul 2000 urcă pe scenă şi pentru stand-up comedy. DJ-ul reprezintă stilul Detroit Techno de 20 ani, aşa că publicul trebuie să fie pregătit să ridice mâinile în aer toată noaptea.

Robert Dietz şi-a conturat priceperea într-un club din Frankfurt când şi-a format propriul stil, iar pe 13 iulie aduce spiritul Cadenza în Serbia ca să vibreze odată cu fanii veniţi la festival.

Maayan Nidam, cunoscută ca Miss Fitz, urcă şi ea pe Dance Arena pentru a completa spectacolul Cadenza Records Showcase. Născută în Tel Aviv, Maaya Nidam a plecat de acasă în căutarea unor destinaţii care să-i crească experienţa în muzică.

Portugalia şi România au întâlnire la EXIT

Limba portugheză se aude în această vară din Serbia pentru că Buraka Som Sistema va ocupa Fusion Stage cu energia stilului electro combinat cu percuţii africane ale stilului kuduro. Formaţia a intrat pe piaţa muzicii electronice în 2006 cu albumul „From Buraka to the World”, iar în doi ani a câştigat la MTV Europe Music Awards.

Şi România va fi prezentă la EXIT Festival. Trupa care va câştiga Trofeul Avanpost Rock oferit de Club A, în urma unei competiţii desfăşurate până în luna mai, va concerta pe una dintre scenele festivalului din Serbia.

EXIT Festival, evenimentul care a eliberat sârbii

EXIT Festival este unul dintre evenimentele de muzică de marcă care îşi strânge fanii anual între zidurile Fortăreţei Petrovaradin din oraşul Novi Sad de la malul Dunării.

Festivalul are un început surprinzător şi a fost pornit ca să schimbe istoria Serbiei. A fost lansat în anul 2000 de trei studenţi ca un act de rebeliune împotriva regimului lui Slobodan Miloşevici, care de ani de zile ţinuse Serbia izolată de restul lumii. În aceea vară, mii de tineri din Novi Sad s-au strâns în parcul de lângă Dunare unde au avut loc concerte, petreceri şi alte spectacole artistice. În plus, tinerii au ţinut discuţii şi dezbateri prin care şi-au arătat opozţia faţă de naţionalismul, xenofobia, cenzura şi represiunea regimului aflat la putere. Evenimentul a durat 100 de zile, finalul culminând cu petrecerea intitulată „Mergi la Vot”, organizată cu o zi înainte de alegerile care au pus capăt regimului Miloşevici.

Între timp, EXIT Festival a devenit un subiect de discuţie pentru mii de fani, primind premiul pentru „Cel mai bun festival european” al anului 2007 şi fiind apreciat de 200.000 de oameni care vin în fiecare vară în Novi Sad, al doilea mare oraş din Serbia şi important centru cultural denumit Atena Sârbească.

Bilete EXIT Festival 2012

Biletele sunt disponibile pe www.myticket.ro, în magazinele Diverta, librăria Mihai Eminescu, Magazinul Muzica şi la Sala Palatului, la următoarele preţuri:

216 lei – bilet redus în perioada 16 decembrie – 15 februarie 2012
260 lei – bilet întreg începând cu 16 februarie 2012
110 lei – taxă camping
506 lei – bilet premium (bilet acces + transport + taxă camping)