Petru prima oară în România, celebrii pianişti Vijay Iyer şi Tigran Hamasyan vor concerta în data de 17 octombrie 2013 la Sala Radio din Bucureşti. Astfel, amatorii de jazz vor avea oportunitatea să se delecteze cu un concert din seria de evenimente Jazz Night Out, organizate de Twin Arts.

Program Jazz Night Out

19:00 – Acces public
19:30 – Vijay Iyer Trio
20:30 – 21:00 – pauză
21:00 – Tigran – Shadow Theater

Vijay Iyer este un pianist, compozitor, producător de origine indiană foarte apreciat pentru compoziţiile sale inovatoare. Albumul său, „Historicity”, a fost nominalizat la premiile Grammy în 2010 la categoria „Cel Mai Bun Album de Jazz Instrumental” şi a fost numit albumul nr. 1 al anului de către publicaţii celebre precum New York Times, Los Angeles Times sau Chicago Tribune.

Născut în New York, Vijay Iyer a început studiul viorii la vârsta de 3 ani, dedicând acestui instrument 15 ani. Între timp şi-a descoperit pasiunea pentru pian, instrument la care a învăţat să cânte singur.

Pianistul în vârstă de 41 de ani a colaborat cu nume sonore precum Rudresh Mahanthappa, Rez Abbasi, Craig Taborn, Steve Coleman, Roscoe Mitchell, Wadada Leo Smith şi John Zorn. Influenţele rock, soul, funk, electro precum şi elementele din muzica africană şi indiană fac din concertele sale o experienţă complexă unică.

Vijay Iyer va fi acompaniat la Sala Radio de Marcus Gilmore la tobe şi Stephan Crump la bas, trioul promovând cel mai nou album, „Accelerando”, apreciat de criticii în domeniu ca fiind „Albumul Anului 2012”.

Tigran Hamasyan este un pianist născut în Armenia, stabilit în prezent în Los Angeles. Încă de la vârsta de 13 ani a fost prezent la festivalurile europene de jazz, reuşind să impresioneze de fiecare dată prin originalitatea creaţiilor sale. Astfel nici premiile nu au întarziat să apară, Thelonious Monk Institute of Jazz oferindu-i locul 1 în 2006.

Compoziţiile lui au puternice influenţe din muzica tradiţională armeană dar şi din rock sau din muzica clasică. A avut colaborări cu muzicieni renumiţi precum Lars Danielsson, Trilok Gurtu, Serj Tankian (System Of A Down).

În concertul de la Bucureşti artistul armean va cânta piese de noul său album, „Shadow Theater”, alături de Areni Agbabian la voce, Charles Altura la chitara, Sam Minaie la bas şi Arthur Hnatek la tobe.

Bilete Vijay Iyer Trio şi Tigran Hamasyan la Bucureşti

Biletele pentru acest eveniment se pot cumpăra la un preţ special până pe 20 august, la  mai multe categorii de preţ, din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro.

Categoria Presale 20 august După 20 august
Categoria I 120 lei 135 lei cumpără bilet
Categoria II 100 lei 115 lei cumpără bilet
Categoria III 60 lei 75 lei cumpără bilet

Primele 100 de bilete cumpărate participă la o extragere pentru 10 pass-uri meet & greet cu Tigran Hamasyan şi Vijay Iyer. Trimiteţi codul de bare de pe bilet însoţit de numele dvs. pe adresa [email protected] (subiect: meet & greet Tigran Hamasyan şi Vijay Iyer). Câştigătorii vor fi anunţaţi pe paginile de Facebook Twin Arts şi Eventim.

Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Înregistrările video sunt interzise pe toată durata concertului.