Organizatorii celor mai mari festivaluri, printre care UNTOLD, NEVERSEA, Electric Castle şi Summer Well, au anunţat amânarea oficială a ediţiilor din acest an, pentru vara anului 2021, în contextul incertitudinii care planează asupra industriei de evenimente. Decizia organizatorilor a fost influenţată și de faptul că Ministerul Culturii a trimis în Parlamentul României un proiect de lege care interzice organizarea evenimentelor cu peste 1000 de persoane până pe 31 august 2020.

Primii care au dat vestea anulării au fost organizatorii Electric Castle, pe pagina oficială de Facebook, iar la aproape o oră după, şi organizatorii festivalurilor Summer Well, UNTOLD şi NEVERSEA şi-au asumat decizia de amânare pentru anul 2021.

Astfel, ediția a opta Electric Castle va avea loc la Bonțida (județul Cluj) între 14 și 18 iulie 2021, cea de-a zecea ediţie Summer Well va avea loc la Domeniul Ştirbey din Buftea, între 13 şi 15 august 2021, în timp ce, pentru cea de-a şasea ediţie UNTOLD şi cea de-a patra ediţie NEVERSEA nu a fost avansată încă o nouă dată.

UNTOLD şi NEVERSEA, amânate pentru 2021. Ce se întâmplă cu biletele?

„În ultimii 5 ani, am trăit împreună, în fiecare an, cele mai intense experiențe și am scris, an de an, cele mai frumoase capitole și călătorii din povestea UNTOLD și NEVERSEA. Vă mulțumim fiecăruia dintre voi! Împreună am devenit o comunitate de milioane de prieteni, care împărtășim aceleași valori: muzica ce ne unește, dansul până la răsărit, mândria de a promova și descoperi România, faptele bune pe care am ales să le facem împreună, an de an” – citeşte mesajul integral al organizatorilor.

Peste 95% dintre cei care şi-au achiziţionat bilete sau abonamente la ediţia din acest an a festivalurilor UNTOLD & NEVERSEA şi le-au transformat deja în varianta ANYTIME, au accesul asigurat la una din următoarele 3 ediţii ale festivalurilor, anunţă organizatorii.

NEVERSEA 2020 se amână pentru 2021

În plus, toți cei care nu au ales alternativa ANYTIME PASS, vor putea opta în termen de 30 de zile de la data anunțării ediției 2021, pentru transferarea biletului pentru ediția de anul viitor sau pentru a primi un voucher valoric care va putea fi folosit la achiziționarea altor produse ale organizatorilor. Cei care se vor afla în imposibilitatea de a participa la ediția din 2021 vor putea opta pentru refund în perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2021, conform OUG. 70 din 14.05.2020.

De asemenea, toți cei care au nevoie de suport pentru a-și reprograma cazările de la Cluj-Napoca și Constanta sau alte situații apărute ca urmare a acestei decizii, pot contacta reprezentanţii UNTOLD şi NEVERSEA pentru a le oferi tot suportul de care dispun.

Electric Castle, reprogramat între 14 şi 18 iulie 2021. Trupa twenty øne piløts, reconfirmată la EC8

„În ultimii 7 ani, am construit, cu fiecare ediție, o lume în care putem fi liberi și de care să ne putem bucura cu toții în siguranță. De fiecare dată, energia pe care o simțim în fața scenei și bucuria pe care ne-o transmiteți în timp ce descoperiți tot ce v-am pregătit ne motivează să continuăm. Și anul acesta, până în ultimul moment, am încercat să găsim un scenariu ideal care ne-ar fi putut permite să ne revedem la castel” – citeşte mesajul integral al organizatorilor.

Cea de-a opta ediţie a festivalului de la Castelul Bánffy din Bonţinda a fost reprogramată între 14 şi 18 iulie 2021. Planul organizatorilor este să reconfirme toți artiștii anunțați pentru 2020, trupa americană twenty øne piløts fiind deja reconformată pentru ediţia de anul viitor.

Electric Castle 2020 se amână pentru 2021

Organizatorii anunţă că toate biletele şi abonamentele achiziționate rămân valabile pentru ediția din 2021. Cei care nu vor putea participa, în prima fază, vor putea cere vouchere pe care le pot folosi pe site-ul festivalului inclusiv pentru bilete la ediţia din 2022. Aceste vouchere vor fi valabile până în septembrie 2021, iar dacă nu vor fi folosite, posesorii vor putea cere refund, a anunţat Andi Vanca (Head of Communications al Electric Castle) în noul episod Backstage Pass cu Despot.

Ce se întâmplă cu celelalte festivaluri?

Organizatorii Summer Well au anunţat pe pagina oficială de Facebook că noile date ale festivalului sunt între 14 şi 15 august 2021, iar Night Picnic va avea loc pe 13 august. Majoritatea artiștilor sunt deja reconfirmaţi și alţi artişti urmeză a fi anunţaţi. De asemenea, toate biletele rămân valabile pentru 2021, iar opțiunile pentru cei care nu pot participa în 2021 vor fi disponibile în curând.

#SummerWell10 se amână pentru 2021

Cea de-a opta ediţie a festivalului Jazz in the Park, din Parcul Central din Cluj-Napoca, se amână şi aceasta pentru anul viitor și va avea loc în perioada 24-27 iunie 2021. Câştigător în 2019 al categoriei „Best Small European Festival” la cea de-a XI-a ediţie a prestigioasei competiții European Festival Awards, Jazz in the Park este un eveniment în totalitate gratuit.

Din respect pentru iniţiativa Blackout Tuesday, înfiinţată de două femei negre în muzică (Jamila Thomas și Brianna Agyemany), organizatorii festivalului ARTmania de la Sibiu, programat pe 24 şi 25 iulie 2020, au amânat anunţul cu privire la cea de-a cincisprezecea ediţie, pentru 3 iunie 2020, ora 10:00.

UPDATE: Cea de-a cincisprezecea ediţie a festivalului a fost amânată pentru 2021 şi va avea loc între 23-25 iulie. Pentru ediția 2021 organizatorii au confirmat deja pe: Amon Amarth, Cult of Luna, Clutch, My Dying Bride, Port Noir, Testament și Caravana Vintage. Noi artişti vor fi confirmaţi în perioada următoare.

Toate biletele cumpărate pentru ediţia 2020 vor fi valabile pentru ARTmania Festival 2021. Cei care aleg să-și păstreze biletul pentru 2021 vor primi o . Cei care doresc o rambursare a contravalorii biletului trebuie să completeze, până pe 3 iulie 2020, . După această dată, toate biletele cumpărate pentru 2020 vor deveni valabile automat pentru 2021.

De asemenea, festivalul Rockstadt Extreme Fest de la Râşnov a fost reprogramat între 5 şi 8 august 2021. În ceea ce priveşte abonamentele deja achiziţionate, acestea pot fi păstrate pentru ediţia de anul viitor sau pot fi preschimbe în voucher pe www.iabilet.ro.

Organizatorii festivalului AWAKE, de pe domeniul Teleki din Gorneşti (Mureş) au anulat ediţia din acest an încă din luna martie, de la începutul pandemiei.

Cu privire la festivalurile care urmează să aibă loc după 1 septembrie, printre care SAGA, reprogramat între 11 şi 13 septembrie 2020, în Parcul Izvor din Bucureşti, dar şi Fall in Love (4-6 septembrie 2020) în Parcul Mogoşoaia, nu se cunosc încă detalii.