DJ-ul sloven UMEK va mixa la ediţia din acest an a Liberty Parade, pe plaja dintre Venus şi Saturn, la Black Sea Arena. Alături de acesta, pe 26 iulie 2014 vor mai mixa şi: DJ Andi, Just 2, Luca M, Liviu Hodor, Jasc & Carlos, Cristi Stanciu, Raoul Russu, Vika Jigulina şi DJ Optick.

Considerat a fi părintele muzicii tehno din Slovenia, UMEK are o carieră remarcabilă ce se întinde pe mai bine de 20 de ani. Timp în care a mixat peste 3100 de ore, adică 129,2 zile, în timpul turneelor sale artistul a parcurs peste 2,5 milioane de kilometri, adică făcând înconjurul lumii de 62 de ori.

UMEK este un nume cu rezonanţă în muzica electronică mondială, fiind prezent ani la rând în topul DJ Mag. Artistul ce produce muzică „în funcţie de energia de pe ringul de dans” este cunoscut pentru viteza cu care mixează şi pentru faptul că foloseşte patru pick-up-uri simultan. UMEK a mai fost prezent în ţara noastră pentru evenimente ca Ministry of Sound, Peninsula 2013 şi nu numai.

Liberty Parade a ajuns anul acesta la cea de-a XIV-a ediţie. Evenimentul se va desfăşura în deja tradiţionala locaţie dintre Venus şi Saturn şi promite a fi un show grandios de sunet şi lumini. În 2013 la evenimentul organizat de Radio 21 au luat parte 80.000 de persoane.