Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional “George Enescu”, ce va avea loc între 1 şi 28 septembrie 2013, a atras atenţia melomanilor din toată lumea, dar şi a criticilor muzicali. Peste 85% din locurile disponibile în sălile de concerte ale festivalului au fost deja ocupate, cu mai bine de trei luni rămase până la debutul evenimentului.

Abonamentele pentru ediţia a-XXI-a festivalului s-au vândut aproape în totalitate în câteva ore de la punerea în vânzare, pe 15 ianuarie 2013. În timp ce, peste jumătate din cele 40.000 disponibile pentru eveniment s-au vândut în doar două ore, pe 15 aprilie.

Biletele şi abonamentele rămase disponibile se pot cumpăra din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro la preţuri ce variază între 20 şi 80 lei şi, respectiv, 110 lei şi 1500 lei.

Cumpara bilet

Festivalul va fi transmis în direct în cinema

Ca o premieră, cei care nu vor reuşi să obţină bilete la evenimentele din cadrul festivalului, le vor putea urmări în transmisie directă în sălile de cinematograf din Băneasa Shopping City din Bucureşti.

Oana Marinescu, director de comunicare al Festivalului a declarat: „Pentru prima dată în istoria Festivalului George Enescu, iubitorii muzicii clasice pot vedea concertele din ediţia 2013 în sălile de cinematograf, transmise în direct. În condiţiile în care biletele la majoritatea spectacolelor au fost epuizate deja, am vrut să deschidem Festivalul către un număr cât mai mare de spectatori, care să aibă acces la evenimente şi altfel decât prin prezenţa propriu-zisă în sălile de concerte„.

Biletele pentru transmisiunile în direct sunt disponibile spre rezervare şi cumpărare online şi la casele de bilete ale Grand Cinema Digiplex, până pe 23 iunie. Ridicarea acestora se va putea face în perioada 23-29 iunie, urmând ca din 1 iulie să fie anulate rezervările şi repuse în vânzare biletele neridicate. Preţurile biletelor vor fi de: 45 lei (bilet standard) şi 50 lei (loc premium).

Un festival ce depăşeşte graniţe şi limitări

Ca la fiecare ediţie a festivalului, Bucureştiul va deveni gazdă pentru zeci de mii de iubitori ai muzicii clasice. Dacă în 2011 peste 16.000 de turişti străini au poposit în Capitală pe parcursul festivalului, organizatorii se aşteaptă şi anul acesta la un număr asemănător, evenimentul bucurându-se de recomandări din partea unor importante nume ale presei internaţionale de specialitate ca: BBC Music Magazine (Marea Britanie), Gramophone (Marea Britanie) sau Ongaku (Japonia).

Festivalul George Enescu a devenit un brand pentru România, având parte la fiecare ediţie de prezenţe artistice deosebite. Toamna aceasta va aduce în Capitală artişti de renume ca: Royal Concertgebouw Amsterdam, Boris Berezovski, Jordi Savall, Fazil Say, Pinchas Zukerman – Orchestra Naţională Rusă, Mikhail Pletnev, Antonio Pappano, Orchestre de Paris, Name Jarvi – London Philharmonic Orchestra, Maris Jansons, Staatskapelle Berlin, Daniel Barenboim, Vladimir Jurowski – Pittsburgh Symphony Orchestra.

Acestora li se adaugă un nume care s-a regăsit de două ori pe lista nominalizaţilor la premiile Oscar, John Malkovich. Artistul american va urca pe scena festivalului cu spectacolul „The Infernal Comedy. Confessions of a Serial Killer”, scris şi regizat de Michael Sturminger, ce are teme muzicale ce variază de la Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Christoph Willibald la Carl Maria Von Weber.

Cu un buget ce nu poate fi comparat cu cele ale festivalurilor mari ale lumii, anul acesta costurile totale fiind de aproximativ 35.000.000 lei, „George Enescu” impresionează de fiecare dată. În 2013, în cadrul festivalului vor avea loc peste 150 de evenimente în săli din Bucureşti, Arad, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Dorohoi, Iaşi, Oradea, Sibiu şi Timişoara.