În perioada 13-21 decembrie 2016, pentru al doisprezecelea an consectiv, orchestra Johann Strauss Ensemble va susţine turneul „Vienna Magic – Christmas Edition” în nouă oraşe din ţară: Braşov, Cluj-Napoca, Bistriţa, Arad, Sibiu, Timişoara, Oradea, Târgu-Mureş şi Bucureşti.

Orchestra va fi dirijată de maestrul Russel McGregor, iar turneul naţional se va încheia la Sala Palatului din Bucureşti, unde Soprana Mara Mastalir și baritonul Michael Havlicek de la Vienna Volksopera sunt invitați speciali.

Program turneu „Vienna Magic – Christmas Edition” 2016

Oraş Dată Locaţie
Braşov 13 decembrie Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu"
Cluj-Napoca 14 decembrie Opera Națională Română
Bistrița 15 decembrie Palatul Culturii
Arad 16 decembrie Teatrul Clasic „Ioan Slavici"
Sibiu 17 decembrie Sala Thalia
Timișoara 18 decembrie Filarmonica Banatul
Oradea 19 decembrie Teatrul Szigligeti
Târgu-Mureş 20 decembrie Palatul Culturii
București 21 decembrie Sala Palatului

Johann Strauss Ensemble are câteva elemente care au atras, an de an, mii de spectatori din România: sunetul clasic al muzicii vieneze, virtuozitate, plus un umor subtil. Pe lângă un repertoriu complex, ce include lucrări muzicale de Johann Strauss I și II, compoziții de Franz Lehar, Karl Komzak, Julius Fucik, dar și celebrele teme de Crăciun ale lui Johann Sebastian Bach, concertul „Vienna Magic – Christmas Edition” din acest an se va detașa de reprezentațiile din trecut prin prezența unor invitați speciali.

Succesul concertelor susţinute de orchestra austriacă se datorează, în mare parte, dirijorului Russel McGregor, deținător al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, „sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart. În acompaniamentul său au performat vedete ale muzicii de operă, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi.

De asemenea, soprana Mara Mastalir și baritonul Michael Havlicek vor aduce un plus de valoare concertului tradiţional de Crăciun de la Sala Palatului din Bucureşti, prin intermediul unor recitaluri excepționale. Mara Mastalir este cunoscută la nivel mondial pentru calitățile sale de solistă în oratorii și concerte, precum și pentru colaborări cu artiști precum Stefan Vladar, Omer Meir Wellber, Marco Arturo Marelli, Rolando Villazon, Luc Bondy şi Philipp Stölzl.

Baritonul Michael Havlicek a performat cu succes în concertele orchestrei Johann Strauss Ensemble, susţinute în România, în anii 2009 și 2010. De-a lungul timpului a susținut concerte și recitaluri pe marile scene internaționale din Japonia, Africa de Sud, Argentina, Germania și SUA.

Bilete turneu „Vienna Magic – Christmas Edition” 2016

Biletele pentru concertele din cadrul turneului „Vienna Magic – Christmas Edition” 2016, pe care Johann Strauss Ensemble le va susţine în perioada 13-21 decembrie 2016, pot fi achiziţionate de la casele de bilete ale sălilor de spectacole din orașele cuprinse în turneul național.

Pentru concertul de la Sala Palatului din București, biletele sunt disponibile în reţeaua Eventim şi online, pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Turneul naţional „Vienna Magic – Christmas Edition” 2016 este organizat de Spectaculis.