Gara de Nord din Bucureşti se va transforma între 28 şi 30 iunie 2013 în locul de întâlnire al pasionaţilor de muzică, filme şi artă, în general, pentru prima ediţie de Train Delivery.

RECENZIE: Street Delivery 2013 a scos Bucureştiul în stradă pentru 3 zile de artă

Se spune că Gara de Nord a văzut mai multe săruturi sincere decât Starea Civilă, însă realitatea pare să nu ne încurajează romantismul. Dar, dacă faci abstracţie de complexitatea locului provocată de fluxul abundent de oameni, o să îţi dai seama că ai judecat cartea doar după copertă. Cam de la asta a pornit şi cea mai nouă idee a organizatorilor de la Street Delivery, noul concept fiind numit sugestiv „Train Delivery” şi are loc între 28 şi 30 iunie în Gara de Nord din Bucureşti.

Trenul accelerat Remiza Specială Mogoşoaia nu pleacă un weekend de la linia 14

Având în vedere că Street Delivery lasă mereu paginile de social media pline de mesaje triste din cauza încheierii şi din cauza aşteptării de un an între ediţii, organizatorii s-au gândit să diversifice locurile „prăduite” de oamenii puşi pe distracţie, de această dată reuşind să cucerească cel mai larg peron din întreaga Gară de Nord (peronul 14), sălile de aşteptare, Salonul Regal (o bijuterie bine ascunsă şi puţin ştiută), dar şi panoul de informaţii.

Staţionat întreg weekend-ul la peronul 14, trenul adus de la Remiza Specială Mogoşoaia va fi pus la dispoziţie pentru activităţi cum ar fi graffiti, filme de călătorie, teatru feroviar şi muzica emblematică Gării de Nord  de-a lungul timpului, de la Corina Chiriac, Gabriel Dorobanţu, Steua de Mare la byron, Vlad Dobrescu, Robin and The Backstabbers, Ada Milea, Norzeatic şi Rimaru.

Mersul trenurilor la Train Delivery by Cristian Neagoe

Chiar dacă, probabil, Gara de Nord nu este un punct prea luat în seamă de cetăţeni, ci doar de călători, weekend-ul acesta există şanse mari ca locul să se afirme din nou ca şi bun cultural, relevant pentru identitatea oraşului.

Train Delivery este un eveniment organizat de Street Delivery şi CFR în parteneriat cu societatea civilă, iar accesul la cele trei zile de eveniment este gratuit.