Regina muzicii symphonic rock & metal, Tarja Turunen, se întoarce în România pentru două concerte, care promovează cele mai noi materiale ale artistei, „The Brightest Void” şi „The Shadow Self”. Concertele au loc pe 2 februarie 2017, la Filarmonica Banatul din Timişoara şi pe 3 februarie 2017, la Sala Palatului din Bucureşti.

După concertul din 2014 şi după spectacolul de Crăciun din 2015, fosta membră a trupei Nightwish, Tarja Turunen revine în România cu 2 show-uri noi de rock. Cu o voce inconfundabilă şi o prezenţă scenică fermecătoare, soprana este una dintre cele mai importante voci din muzica rock & metal, care aborează un stil bine conturat, dar mereu surprinzator.

În cele două spectacole, cântăreaţa va interpreta melodii extrase de pe cele mai recente materiale discografice, EP-ul „The Brightest Void” (2016) şi albumul rock „The Shadow Self” (2016). Totodată, nu vor lipsi nici hiturile din perioada în care a activat ca solistă în trupa Nightwish, cât şi piese din cariera solo.

Originară din Finlanda, Tarja Turunean a debutat în 1997, alături de trupa Nightwish, iar ulterior şi-a început cariera solo cu single-ul „Yhden enkelin unelma” (2004). După ce nu a mai făcut parte din celebra trupă de rock, artista s-a concentrat pe propria muzică, iar în prezent are la activ 6 materiale de studio, 3 albume live şi 3 EP-uri.

Cariera şi discografia sa sunt împărţite în două mari genuri: rock-ul şi muzica clasică, care se unesc prin intermediul ritmurilor simfonice. „I Walk Alone”, „Falling Awake”, „Until My Last Breathe” şi „Victim Of Ritual” se numără printre cele mai cunscute hituri rock ale artiste, în timp ce „You Would Have Loved This”, „Ave Maria” şi „The Eyes Of A Child” sunt câteva dintre operele muzicii clasice, interpretate de Tarja.

Discul „The Shadow Sell”, al şaselea album din cariera sa şi al patrulea material rock, se bucură de o serie de colaborări inedite, printre care: apariţiile fratelui Tarjei, Toni Turunen, precum şi cele ale artistelor Alissa White Gluz şi Sharon DelAdel.

„În timp ce înregistram piesele pentru „The Shadow Self”, mi-am dat seama că sunt foarte multe pentru un singur album. Am decis să nu păstrez nimic pentru mine şi să-mi împărtăşesc noile cântece preferate cu voi, fanii, cei care mi-aţi oferit constant un sprijin intens”, a declarat Tarja Turunen.

Bilete Tarja Turunen la Timişoara şi Bucureşti

Biletele pentru concertele pe care Tarja Turunen le va susţine pe 2 februarie 2017, la Timişoara şi pe 3 februarie 2017, la Bucureşti, pot fi  achiziţionate din reţeaua Eventim sau online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Bilete Tarja Turunen la Filarmonica Banatul din Timişoara

Categorie Preţ
Categoria VIP 390 lei cumpără bilete
Categoria Premium 290 lei cumpără bilete
Categoria I 230 lei cumpără bilete
Categoria II 150 lei SOLD OUT

Bilete Tarja Turunen la Sala Palatului din Bucureşti

Categorie Preţ
Categoria VIP 265 lei cumpără bilete
Categoria I 205 lei cumpără bilete
Categoria II 155 lei cumpără bilete
Categoria III 125 lei cumpără bilete
Categoria IV 95 lei cumpără bilete

Concertele Tarja Turunen de la Timişoara şi Bucureşti sunt organizate de Phoenix Entertainment.