Acest eveniment a avut loc in data de 10 Oct 2010.
Vezi alte evenimente la .

Duminică, 10 octombrie 2010, ora 19:00, la Sala Palatului din Bucureşti are loc spetacolul „Tango Sinfonico„.

Spectacolul face parte din Festivalului Artelor Bucuresti.

Ca si instrumentul la care canta – bandeonul, Lothar Hensel s-a născut în regiunea Niederrhein. A studiat bandeonul in Buenos Aires şi Paris, cu muzicieni celebri de tango, printre care Juan Jose Mosalini, Dino Saluzzi sau Nestor Marconi. In prezent, el este unul dintre cei mai căutati solisti de bandeon din lumea muzicii.

Artistul a colaborat cu orchestre simfonice renumite, printre care Orchestra Filarmonicii din Berlin sau Filarmonica Jenaer si a interpretat deja celebrul „Concierto para bandoneon” de Astor Piazzolla mai des decât compozitorul însuşi. Presa este întotdeauna fascinata de virtuozitatea sa si de modul de interpretare expresiv:

„Degetele lui alearga cu pricepere peste tot în număr uimitor de note ale bandeonului sau, uneori cu accente puternice de ritm şi virtuozitate, alteori cu linişte misterioasă, purtand audienta în fascinanta lume a Americii de Sud.” – Frankfurter Allgemeine Zeitung

Datorita experienţei sale ca si aranjor pentru mai multe grupuri muzicale, artistul a descoperit si mediul de compoziţie. Lucrarile sale pentru propriile ansambluri, au devenit curând compoziţii pentru orchestre mari.

Cea mai mare provocare a lui Lothar Hensel ca si interpret ramane totusi “Concertul pentru bandeon”, scris pentru el însusi. In cadrul acestei reprezentatii, artistul imbina in mod armonios elemente tradiţionale de tango cu muzica moderna. Solistul emana o energie uriasa, care il impinge catre limitele sale fizice si ii solicita la maxim abilităţile de interpretare. O provocare la care Lothar Hensel adora sa ia parte!

La momentul actual, alaturi de noua sa orchestra de tango – Septísimo, el umple de entuziasm publicul de concert clasic, precum şi pasionaţii de incitantului dans tango.

Biletele se pot procura de pe site-ul www.vreaubilet.ro.

Sala Palatului: Str. Ion Câmpineanu 28, Bucureşti.