Rockstadt Extreme Fest, singurul festival de metal extrem de la noi din ţară, anunţă noi trupe pentru ediţia de anul viitor a festivalului, ce se desfăşoară între 12 şi 15 august 2015. Enslaved, Taake, Cattle Decapitation, Downfall of Gaia şi Vultures Industries vor concerta în cadrul celei de-a treia ediţii a Rockstadt Extreme Fest, pe terenul de la lângă Cetatea Râşnov, judeţul Braşov.

RECENZIE: Rockstadt Extreme Fest 2014 – patru zile de festival pe sufletul metaliştilor adevăraţi

Formată în 1991 în Norvegia, trupa Enslaved, revine în ţara în România pentru a susţine un concert la cea de-a treia ediţie Rockstadt Extreme Fest 2015. Trupa a pornit ca o formaţie de black metal clasic norvegian, însă, treptat, au încorporat elemente ale muzicii progresive, fapt ce a consolidat numele Enslaved la nivel internaţional, oferind o abordare inedită a ce însemna muzica black metal, albumele lor precum „Ruun”, „Vertebrae” sau „RIITIIR” devenind capodopere ale scenei scandinave.

Cattle Decapitation s-au format în 1996 în SUA, stilul muzical al trupei fiind deathgrind/death metal. Cu 6 albume de studio la activ şi 3 EP-uri, trupa reprezintă o apariţie nonconformistă şi controversată pe scena metal internaţională.

Downfall of Gaia, originari din Germania, vor aduce la Rockstadt Extreme Fest 2015 piese proaspete de pe ultimul material discografic apărut anul acesta: „Aeon Unveils the Thrones of Decay”. Deşi rădăcinile grupului se află în scena crustă punk, ei au devenit mai strâns asociaţi cu un sunet care mai degraba corespunde stilului sludge/post metal nemţesc de cea mai bună calitate.

Taake este o trupă de black metal, formată în 1993 în Norvegia, iar până în prezent trupa a lansat cinci albume de studio şi 3 EP-uri. Taake revin în România, în cadrul Rockstadt Extreme Fest, la 4 ani de la concertul lor din Timişoara.

Vultures Industries originari tot din Norvegia, sunt o trupă de black metal formată în anul 2003, iar discografia lor cuprinde 3 albume de studio cotate foarte bine de mediile online de specialitate.

Abonamente Rockstadt Extreme Fest 2015

Accesul la festival se va face exclusiv pe bază de abonament, acestea fiind puse în vânzare în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro, iar preţul abonamentului va varia în funcţie de perioada de achiziţie:

Perioada Preţ
10 septembrie – 11 octombrie 2014 100 lei cumpără abonament
12 octombrie 2014 – 15 februarie 2015 130 lei cumpără abonament
16 februarie – 12 iulie 2015 160 lei cumpără abonament
13 iulie 2015 şi pe durata festivalului 200 lei cumpără abonament
Categoria VIP Backstage – Meet & Greet cu artiştii 300 lei cumpără abonament

Noile trupe anunţate vor urca pe scenă alături de celelalte nume confirmate până în prezent: Enisferum, Suicidal Angels şi Harakiri for The Sky. În perioada următoare vor fi anunţate şi alte trupe care vor completa line-up-ul evenimentului, astfel încât pe parcursul celor 4 zile de festival, spectatorii vor avea ocazia să vadă şi să asculte live peste 40 de trupe, bucurându-se totodată şi de activităţile propuse de organizatori.