În weekendul 10-12 august 2018, pe Domeniul Ştirbey din Buftea are loc cea de-a opta ediţie a festivalului Summer Well Festival. Pe scenă vor urca nume precum Justice, Bastille, The Kooks, Kodaline, Cigarettes After Sex, Sofi Tukker, Tom Grennan, HMLTD, Isaac Gracie, dar şi Rhye şi Bucharest Symphony Orchestra, în cadrul primei seri „Night Picnic”, pe 10 august.

„Festivalul ca o vacanță” are în acest an o nouă adiție, sub forma scenei Red Bull Music, ce va activa în zilele de 11 și 12 august. În data de 11 august vor urca pe scenă Lady Leshurr și Tsar B, iar pe 12 august este rezervată proiectului Culese din Cartier, ce cuprinde Subcarpați, Cred Că Sunt Extraterestru, Frații Grime, Fantome, Basska, Argatu’, Moș Martin, Celula de Criză și Hanu’ cu Bragă.

Night Picnic revine pentru al doilea an în cadrul festivalului Summer Well, cu spectacolele Bucharest Symphony Orchestra și Rhye. Înfiițată în 2010, trupa Rhye este momentan condusă de vocalul Mike Milosh, după ce Robin Hannibal, celălalt membru fondator a părăsit proiectul în urmă cu câțiva ani. Trupa are două albume lansate, cel mai recent, „Blood”, fiind lansat chiar anul acesta.

Program Summer Well Festival 2018

Vineri, 10 august 2018
18:00 – acces

Main Stage
18:00 – 21:00 – nicecream.fm
21:30 – 22:30 – Bucharest Symphony Orchestra

Second Stage
23:00 – 00:00 – Rhye
00:15 – 01:30 – Oktopus

Sâmbătă, 11 august 2018
12:00 – acces

Main Stage
17:45 – Tom Grennan
18:45 – Oscar and The Wolf
20:15 – Cigarettes After Sex
22:00 – Kodaline
23:45 – Justice

Red Bull Music Stage
19:00 – Vlad Dobrescu DJ Set
21:30 – Tsar B
22:45 – Lady Leshurr

After Party
23:00 – 1 0 0 1
00:30 – Logan Fisher (London, UK), Bogman, TCFC

Duminică, 12 august 2018
12:00 – acces

Main Stage
17:15 – Isaac Gracie
18:45 – HMLTD
20:15 – Sofi Tukker
22:00 – The Kooks
23:45 – Bastille

Red Bull Music Stage
20:00 – Subcarpaţi, Cred Că Sunt Extraterestru, Fraţii Grime, Fantome, Basska, Argatu’, Moş Martin, Celula de Criză & Hanu’ cu Bragă

Abonamente Summer Well 2018

Abonamentele şi biletele pentru festivalul Summer Well 2018 sunt disponibile în reţelele Eventim şi Entertix sau online pe www.eventim.ro, www.entertix.ro şi www.blt.ro, la următoarele prețuri:

Categorie Preț
Abonamente festival 275 lei + taxe SOLD OUT
Night Picnic 75 lei + taxe cumpără
Bilet ziua I + Access Night Picnic 195 lei + taxe cumpără
Bilet ziua II + Access Night Picnic 195 lei + taxe cumpără

Justice este un duo francez, compus din Gaspard Augé şi Xavier de Rosnay, format în 2003. Cei doi s-au întâlnit în Paris, unde lucrau ca designeri grafici, dar au decis să acorde muzicii o şansă şi au participat împreună la un concurs radio de remix-uri.

Trupa Kodaline, cunoscută drept 21 Demands până în anul 2011, a fost concepută de Steve Garrigan şi Mark Prendergast, prieteni încă din copilărie, cărora li s-au alăturat Vinny May şi Jason Boland. Trupa a pus mult accent pe procesul creativ, iar băieţii s-au dedicat total acestui proiect.

Trupa Cigarettes After Sex a fost fondată în anul 2008 de către vocalul Greg Gonzalez, în Texas. Formarea trupei a venit „din întâmplare”, aşa cum descrie Gonzalez, ajungând să compună prin experimentare melodii precum „Nothing’s Gonna Hurt You Baby”, „I’m a Firefighter” şi „Dreaming of You”.

Tom Grennan s-a făcut cunoscut cu melodia „Found What I’ve Been Looking For”, care surprinde abilităţile vocale ale artistului. Primul album al artistului a fost lansat în acest an, „Lighting Matches”, iar concertul din cadrul Summer Well face parte din turneul de promovare al materialului.

Formată în anul 2010, trupa Bastille revine scena Summer Well, după ce au susţinut primul concert pe Domeniul Ştirbey în anul 2014. Bastille a început ca proiect solo al vocalistului Dan Smith, iar ulterior i s-au alăturat clăparul Kyle Simmons, basistul Will Farquarson şi toboşarul Chris Wood. Numele trupei a fost inspirat de ziua de naştere a lui Smith, care coincide cu ziua naţională a Franţei („Bastille Day”).

Tot din Regatul Unit vor veni și The Kooks, trupă înfiinţată în 2004, în Brighton, Anglia. Deşi formaţia îşi caracterizează genul musical ca fiind pop, The Kooks au numeroase influenţe din revival-ul de post-punk britanic.

Trupa Sofi Tukker abordează un jungle pop, inspirat din muzica house a anilor ’90. S-a făcut cunoscută prin intermediul single-ului „Drinkee”, melodie care a primit şi o nominalizare Grammy în 2017. Tot pe parcursul anului trecut, trupa a lansat single-ul „Best Friend”, folosit dept coloană sonoră pentru evenimentul de lansare iPhone X.

Cunoscuţi până de curând drept Happy Meal Ltd, HMLTD au fost nevoiţi să recurgă la abrevierea numelui de scenă după un proces pornit de un lanţ de fast food. Genul muzical adoptat este unul glam punk, însă experimentalul este o parte foarte mare din proiectul HMLTD.

Deși cântă din 2015, Isaac Gracie tocmai şi-a finalizat înregistrările la albumul de debut, ce îi va purta numele, şi a fost lansat în luna mai a acestui an.

Camparea la Summer Well 2018

Pentru a beneficia de campare pe perioada festivalului este nevoie de achitarea unor bilete separate. Participanții pot alege să vină cu propriul cort ori să opteze pentru una dintre cele două variante de corturi oferite de festival, corturi normale sau corturi „Flying Tent”.

Transportul la Summer Well 2018

Toţi fanii Summer Well vor putea ajunge la festival cu ajutorul unei linii speciale de autobuz, care porneşte de la Piaţa Victoriei din Bucureşti şi se opreşte la Domeniul Ştirbey din Buftea. Mijloacele de transport vor fi disponibile în ambele zile, începând cu ora 14:30 şi vor pleca din 30 în 30 de minute.

De asemenea, cei care doresc să vină cu maşina la eveniment, există trei rute prin care pot ajunge la festival: prin Chitila, Mogoşoaia sau Corbeanca. O altă soluţie de transport este taxiul.

Este interzis accesul la festival cu mâncare şi băuturi din afara spaţiului de eveniment. De asemenea, accesul cu animale de companie şi aparate foto şi video profesionale, cu obiectiv detaşabil, este interzis.

Copiii sub 12 ani au acces gratuit dacă sunt insoţiţi de un adult cu bilet valabil.

Summer Well este un festival Orange, organizat de Livada.