Acest eveniment a avut loc in data de 14 Aug 2016.
Vezi alte evenimente cu , , , , , , , , , .
Vezi alte evenimente la din .

În weekendul 13-14 august 2016, festivalul Summer Well revine cu ediţia cu numărul 6, ce va avea loc ca în fiecare an, la Domeniu Ştirbey din Buftea. Ediţia din acest an promite aceeaşi atmosferă de vacanţă, dar şi concerte cu The Chemical Brothers, Hurts, Years & Years, The Neighbourhood, BØRNS, Blossoms, Honne, Sundara Karma şi HÆLOS.

Citeşte şi: Ultimele detalii despre Summer Well 2016

Program Summer Well 2016

Sâmbătă, 13 august 2016

15:00 – acces
18:00 – Sundara Karma
19:15 – Børns
20:30 – Crystal Fighters
22:00 – The Neighbourhood
23:30 – Hurts
*Summer Well After-Party

Duminică, 14 august 2016

15:00 – acces
18:00 – Hælos
19:15 – Blossoms
20:30 – Milky Chance
22:00 – Years & Years
23:30 – The Chemical Brothers
*Summer Well After-Party

Prima zi de festival are, din nou, ca headliner duo-ul britanic de synthpop, Hurts. Trupa activează din anul 2009, când au fost numiţi „Trupa Zilei” pe site-ul britanic The Guardian, după ce au lansat un video amator la melodia „Wonderful Life”. De atunci, trupa a lansat trei materiale discografice, cu single-uri precum „Miracle”, „Blind” şi „Some Kind Of Heaven”, ultimul album, „Surrender”, fiind lansat în toamna anului 2015.

Tot pe 13 august vor urca pe scenă şi americanii de la The Neighbourhood. După lansarea a trei EP-uri, „I’m Sorry”, „The Love Collection” şi „Thank You”, trupa şi-a lansat primul album, „I Love You” (2013). Ultimul material discografic a trupei a fost lansat în octombrie 2015, şi poartă numele „Wiped Out!”.

Tot din Statele Unite, BØRNS se alătură şi ea line-up-ului din prima seară de Summer Well. Tânăra, în vârstă de doar 24 de ani, s-a lansat în anul 2013, şi are la activ un album, intitulat „Dopamine”, lansat tot în octombrie 2015.

Sundara Karma, o formaţie tânără, dar promiţătoare, va urca pe scenă din Domeniul Ştirbey tot pe 13 august. Britanicii s-au făcut remarcaţi cu single-uri precum „Indigo Puff” şi „Freshbloom”.

Prima seară de eveniment ar fi trebuit să îi aibă şi pe cei de le The 1975 ca headlineri, însă, din cauza unor probleme logistice legate de turneul acestora, muzicienii şi-au anulat concertul din cadrul Summer Well 2016, urmând ca organizatorii să revină curând cu un înlocuitor pentru aceştia.

A doua zi de festival îi are ca headlineri pe britanicii de la The Chemical Brothers. Trupa, alături de The Prodigy, Fatboy Slim, The Crystal Method şi alte grupuri similare, sunt printre pionierii stilului muzical big beat, extrem de popular în anii 1990. De-a lungul carierei lor de aproape 3 decenii, The Chemical Brothers au avut şase albume ce au ajuns pe prima poziţie în topurile din Marea Britanie, cel mai recent, „Born in the Echoes”, fiind lansat în 2015.

Trio-ul britanic Years & Years va urca de asemenea pe scena Summer Well, în seara de 14 august. Trupa este cunoscută pentru combinaţia de elemente house ale anilor 1990 şi R&B şi activează din anul 2010. Cel mai mare single al lor, „King”, a ajuns pe prima poziţie din UK Singles Chart, pe când „Shine” s-a bucurat de poziţia secundă a acestui clasament. Primul album al trupei Years and Years poartă numele de „Communion”, şi a fost lansat în 2015.

Din Manchester, Blossoms va urca în aceeaşi seară pe scena Summer Well. Lansată în anul 2013, trupa are un singur material discografic, lansat în anul 2016, fiind incluşi de BBC în lista de muzică nouă de ascultat în anul 2016.

În seara de 14 august, stilul electronic soul va fi reprezentat pe scena Summer Well de duo-ul britanic Honne. Trupa s-a făcut remarcată încă de la primele EP-uri, „Warm On A Cold Night” şi „All In The Value”. Al treilea EP, „Coastal Love”, a fost lansat în primăvara anului 2015, la label-ul băieţilor, Tatemae Recordings.

HÆLOS, una dintre cele mai tinere trupe din line-up-ul Summer Well 2016, a debutat în octombrie 2014. În acest timp, britanicii au reuşit să lanseze şi primul lor material discografic, „Full Circle”, apărut pe 18 martie.

Abonamente Summer Well Festival 2016

Abonamentele pentru cea de-a şasea ediţie a festivalului Summer Well, ce se desfăşoară pe 13 şi 14 august 2016, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro. Primele 1500 de abonamante au putut fi cumpărate la preţul promoţional de 195 lei + taxe.

Categorie Preţ
Abonament 2 zile 275 lei + taxe (340.20 lei) cumpără abonamente

Nu vor puse în vânzare bilete de o zi.
Copiii cu vârsta sub 12 ani au acces gratuit dacă sunt însoţiţi de părinţi cu bilete (un părinte cu bilet poate intra gratis cu un singur copil).

Transport la Summer Well Festival

Fanii Summer Well pot ajunge la festival prin intermediul unei linii speciale RATB, care face legătura între Bucureşti şi Domeniul Ştirbey. Autobuzele au plecarea din staţia Muzeul Ţăranului Român (în spatele Muzeului Antipa din Piaţa Victoriei) şi circulă fără oprire până la Domeniul Ştirbey din Buftea. Linia de transport va funcţiona începând cu ora 14:30, din 15 în 15 minute (cu aproximaţie). Durata unei călătorii este de aproximativ 30 minute, tariful fiind de 3,5 lei pentru cei care au portofel electronic (7 lei dus-întors pentru cei fără). Ultimul autobuz va pleca spre Domeniul Ştirbey la ora 20:30, întoarcerea fiind organizată din staţia amenajată lângă Domeniul Ştirbey. Autobuzele vor pleca după terminarea concertelor şi vor face mai multe drumuri între Buftea şi Bucureşti.

Cei care vor să ajungă cu maşina pot folosi unul dintre cele trei trasee: prin Chitila, Mogoşoaia sau Corbeanca. În Buftea există spaţii de parcare amenajate. O parte dintre acestea (aproximativ 350 locuri de parcare) se găsesc chiar în apropierea Domeniului Ştirbey.

O altă soluţie de transport este taxiul.

Summer Well este un festival Orange, organizat de Livada.