Cea de-a şase ediţie a festivalului Summer Well se desfăşoară în weekendul 13-14 august 2016, la Domeniul Ştirbey din Buftea. Lineup-ul cuprinde artişti, precum: Hurts, The Chemical Brothers, The Neighbourhood şi Years & Years. Mai multe informaţii despre programul concertelor, regulile de acces, camping, transport, dar şi de unde îţi poţi achiziţiona ultimele abonamente la festival.

Program Summer Well 2016

Sâmbătă, 13 august 2016

15:00 – acces
18:00 – Sundara Karma
19:15 – Børns
20:30 – Crystal Fighters
22:00 – The Neighbourhood
23:30 – Hurts
*Summer Well After-Party

Duminică, 14 august 2016

15:00 – acces
18:00 – Hælos
19:15 – Blossoms
20:30 – Milky Chance
22:00 – Years & Years
23:30 – The Chemical Brothers
*Summer Well After-Party

Anul acesta petrecerea Summer Well va continua și după stingerea luminilor de pe scenă. Summer Well After-Party va avea loc într-un cort la Domeniul Știrbey. Sâmbătă, petrecerea va fi continuată de Search DiP, The Model și de Bog, rezidentul Burn 2014, iar duminică, distracţia va continua împreună cu Alex Preda, câștigătorul rezidenței Burn din acest an, și cu Sevenego, rezidentul Burn din 2015. În ambele seri, Summer Well After-Party va începe după terminarea concertelor, iar accesul este inclus în biletul festivalului.

Regulile de acces în festival

La prezentarea biletului, participanții vor primi brățara de festival pentru ambele zile. Brățara trebuie păstrată într-o stare bună pe parcursul celor două zile. În caz contrar, va fi necesară achiziționarea unui nou bilet de acces.

Este interzis accesul în spațiul de festival cu sticle, conserve, mâncare și băutură, artificii, umbrele, arme, cuțite, lanțuri, obiecte periculoase, aparate de fotografiat profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detașabil), aparate de înregistrare audio-video, căști de motocicletă ori bicicletă, droguri și animale.

Accesul copiilor sub 12 ani este gratuit şi este permis doar dacă aceştia sunt însoţiţi de unul dintre părinţi. Parintele însoţitor trebuie să prezinte un abonament valabil pentru accesul său şi al copilului la festival. Un părinte poate însoţi un singur copil (abonamentul părintelui va permite acesul acestuia şi doar al unui copil sub 12 ani).

Toţi minorii trebuie să aibă asupra lor o copie după certificatul de naştere sau un act de identitate şi Anexa 1 a contractului – declaraţia de angajament – semnată şi completată de un părinte sau un tutore al minorului. Accesul persoanelor cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani este permis dacă au un bilet valid şi sunt însoţiţi de unul dintre părinţi.

Sistem de plata cashless

Plata produselor achiziţionate în spaţiul festivalului se va face doar cu carduri speciale, cu sistemul de plată cashless. Cardurile ediţie limitată, realizate de Ghica Popa, pot fi alimentate cu cash sau card bancar. Cardurile pot fi utilizare şi fără înregistrare. Cu toate acestea, înregistrarea cardului oferă un plus de securitate în cazul pierderii sau al transferului de anumite sume. Cardurile pot fi înregistrate prin trimiterea unui mesaj de pe telefon.

plati-cashless-summer-well-2016
Sistem de plată cashless la Summer Well 2016

Soldul neutilizat de pe carduri poate fi recuperat în ambele zile de festival, până la închiderea porţilor. Pe 15 august sumele neutilizate pot fi recuperate în intervalul 11:00 – 19:00, de la intrarea în spaţiul festivalului.

Camping la Summer Well Festival

Un număr limitat de locuri de campare vor fi puse la dispoziție, chiar în Baza Turistică Buftea, la doar 5 minute de mers pe jos de Domeniul Știrbey. Pachetul include accesul în camping, accesul la piscina bazei, dar și facilitățile obișnuite (dușuri și toalete) pentru cele două nopți de festival.

Campingul și facilitățile aferente acestuia se vor deschide pe 13 august, începând cu ora 12:00, și se vor închide pe 15 august, la ora 12:00. Este interzis accesul în camping cu recipiente din sticlă, cu excepția: medicamentelor, deodorantelor, obiectelor de machiaj și parfumurilor.

Cum ajungi la Domeniul Ştirbey?

Organizatorii Summer Well împreună cu RATB pun la dispoziție o linie specială de transport în comun. Autobuzele vor pleca din Bucureşti, staţia Muzeul Ţăranului Român (în apropiere de Piaţa Victoria) începând cu ora 14:30 în fiecare zi de festival. Ultimul autobuz pleacă spre Domeniul Ştirbey la ora 21:30. Autobuzele circulă din 20 în 20 minute, respectiv din 15 în 15 minute (cu aproximaţie) şi nu fac opriri pe traseul Bucureşti – Buftea. Durata unei călătorii este de aproximativ 30 minute. Preţul călătoriei dus-întors este de 7 lei. Biletele pot fi plătite cu portofelul electronic, iar în cazul în care sunt cumpărate din staţie trebuie achitat suplimentar şi costul cardului (1,6 lei).

Plecarea din Buftea se va face din staţia amenajată lângă Domeniul Ştirbey. Autobuzele vor începe să plece după terminarea concertelor (linia de transport dedicată nu este una cu program de funcţionare continuu) şi vor face mai multe drumuri între Buftea şi Bucureşti, până la ora 03:30.

Pentru cei care vor opta să vină cu mașinile personale, traseele disponibile sunt prin Chitila, Mogoşoaia sau Corbeanca. Parcarea festivalului cuprinde 350 de locuri, dar se va mai putea parca pe străzile din apropierea Domeniului.

Abonamente Summer Well Festival 2016

Biletele pentru Summer Well Festival, ce va avea loc în 13 și 14 august 2016, la Domeniul Știrbey din Buftea, dar și pentru accesul în camping, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro şi www.easytickets.ro, la următoarele prețuri:

Categorie Preț
Abonament (acces general) 383.4 lei (355 lei + taxe) cumpără abonamente
Acces camping 105 lei (99 lei + taxe) cumpără camping

Aplicaţia Summer Well oferă mai multe detalii despre ediţia din acest an a festivalui. Astfel, participanţii îşi pot cumpăra bilete direct din aplicaţie şi au acces la programul pe ore al trupelor, harta festivalului şi lista tuturor activităţilor.

Summer Well este un festival Orange, organizat de Livada.