După ce în ultima perioadă presa din România a vorbit despre un posibil festival ce va avea loc pe Domeniul Stirbey de lângă Bucureşti, acesta a fost astăzi confirmat. Între 13 şi 14 august 2011 la Buftea va avea loc Summer Well 2011.

Locul de desfăşurare al festivalului este unul unic, Domeniul Stirbey ce este renumit pentru istoria sa extraordinară, dar şi pentru frumuseţea ieşită din comun. Parcul are numeroase locuri speciale ce vor pute fi descoperite pe perioada festivalului Summer Well.

Astfel, peluza din faţa Pavilionului Central va fi locul scenei principale, vederea către Lacul Buftea ce va deveni pe perioada festivalului Sunset Café va oferi o perspectiva a împrejurimilor. Sălile din pavilionul Regina Maria vor găzdui un cinematograf, spaţii de expoziţii şi un centru de presa. Spaţiile istorice – Palatul Stirbey, Capela, Turnul de apa – vor deveni repere pentru diverse activităţi de festival.

Primul nume confirmat din line-up-ul festivalului este Chew Lips. Trupa a luat fiinţă în Londra în 2008, primul lor album „Unicorn” lansat în 2010 a fost extrem de bine primit de public şi criticii muzicali. Trupa britanică de dance pop va urca urca pe scena Summer Well pe 13 august 2011.

Deşi nu au fost oficial confirmată de organizatori, trupa Interpol va concerta în cea de-a doua zi a festivalului. Vestea a fost anunţată pe site-ul oficial al trupei din New York.

Tot neconfirmat este şi concertul lui Plan B. Britanicul, recent câştigător a trei premii Ivor Novello, va urca pe scenă în prima zi a festivalului, conform site-ului său oficial.

Abonamentele pentru Summer Well vor fi puse în vânzare după anunţarea întregului line-up al festivalului. Pentru acest eveniment nu vor fi disponibile bilete pentru fiecare zi în parte ci doar abonamente. Copii sub 12 ani însoţiţi de adulţi vor avea accesul gratuit.

Summer Well este organizat de Livada. Prezentat de Orange România şi Beck’s, Summer Well a fost creat pentru tinerii pasionaţi de muzică. Festivalul vrea să devină un spaţiu în care cei ce împărtăşesc aceleaşi pasiuni să se întâlnească de-a lungul a două zile de concerte, filme, expoziţii şi happening-uri.