Acest eveniment a avut loc in data de 17 Jan 2016.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la , din , .

Sâmbătă şi duminică, pe 16 şi 17 ianuarie 2016, multipli campioni ai Rusiei şi Maestri ai Sportului în patinaj artistic, toţi componenţi ai Ansamblului de Stat al Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg, revin pe scena Teatrului Naţional din Cluj-Napoca şi pe cea a Sălii Palatului din Bucureşti, pentru a oferi spectacolul „Spărgătorul de nuci – On Ice”, cea mai bine vândută reprezentaţie a unei poveşti pe gheaţă din întreaga lume.

Program reprezentaţii Spărgătorul de nuci – On Ice

16 ianuarie 2016 – 17:00 – Teatrul Naţional Cluj-Napoca
16 ianuarie 2016 – 20:00 – Teatrul Naţional Cluj-Napoca
17 ianuarie 2016 – 19:00 – Sala Palatului din Bucureşti

Ansamblul de Balet pe Gheaţă din Sankt Petersburg, cel care a fermecat şi revoluţionat lumea spectacolelor, readuce mirificul dans al fulgilor de nea pe scenele de la Bucureşti şi Cluj-Napoca.

„Spărgătorul de nuci” s-a bucurat de un mare succes, fiind montat de nenumărate ori, lucru de care nu s-a mai bucurat niciun alt balet clasic, iar îmbinarea de dans pe gheaţă, acrobaţii şi teatru a făcut furori în întrega lume. Muzica poveştii „Spărgătorului de nuci”, o capodoperă ce a lăsat loc dansului să se desfăşoare cu graţie şi vigoare, a fost scrisă de Piotr Ilici Ceaikovski în 1892.

Majoritatea patinatorilor actuali provin din perechile de patinatori ce au câştigat concursuri naţionale şi internaţionale. Mulţi dintre aceştia provin de la faimoase şcoli de patinaj artistic din Rusia. În decursul timpului, corpul de balet a fost completat şi de alte figuri proeminente ale lumii patinajului artistic, perechea Ludmila Beloussova şi Oleg Protopopov, Alexei Ulanov sau Ludmila Smirnova. Aceştia sunt doar câţiva dintre cei care, de-a lungul anilor, au dat strălucire spectacolelor Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg.

În prezent, nu mai puţin de 20 de balerini din cadrul ansamblului deţin titlul de Maestru al Sporturilor în Rusia pentru victoriile reputate în competiţii naţionale şi internaţionale de patinaj artistic.

Înfiinţat în 1967, combinând pentru prima dată în lume baletul clasic cu patinajul artistic, derulat pe un patinoar instalat pe scena unui teatru, ansamblul din Leningrad (actualmente St. Petersburg) a revoluţionat lumea spectacolelor.

Începând din 1995, Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg aduce în faţa publicului din lumea întreagă fascinantele spectacole clasice de balet transpuse pe gheaţă. „Frumoasa din pădurea adormită”, „Lacul lebedelor” şi „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski, precum şi „Cenusareasa” de Serghei Prokofiev sunt titlurile cu care Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg a susţinut peste 7.000 de reprezentaţii.

Bilete Spărgătorul de nuci – On Ice, la Cluj-Napoca şi Bucureşti

Biletele pentru spectacolul „Spărgătorul de nuci – On Ice” de la Cluj-Napoca şi Bucureşti, de pe 16 şi 17 ianuarie 2016, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim sau online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Bilete Spărgătorul de nuci – On Ice, la Teatrul Naţional Cluj-Napoca

Categorie Preţ
Catgoria I 169 lei cumpără bilete
Categoria II 189 lei cumpără bilete
Categoria III 198 lei cumpără bilete
Categoria IV 238 lei cumpără bilete
Categoria V 258 lei cumpără bilete
Categoria VI 279 lei  cumpără bilete
Categoria VII 298 lei  cumpără bilete
Categoria VIII 347 lei  cumpără bilete

Bilete Spărgătorul de nuci – On Ice, la Sala Palatului din Bucureşti

Categorie Preţ
Catgoria I 350 lei cumpără bilete
Categoria II 300 lei cumpără bilete
Categoria III  200 lei cumpără bilete
Categoria IV 150 lei cumpără bilete
Categoria V 100 lei cumpără bilete

Spectacolul Spărgătorul de nuci – On Ice, de la Cluj-Napoca este organizat de către Diesel Events, iar cel de la Bucureşti de către German Quality Entertainment.