German Quality Entertainment, organizatorii concertului Al Di Meola de la Bucureşti, au făcut publică o scrisoare deschisă pe care o redăm integral mai jos:

Publicul iubitor de sonorităţi rock şi metal este din nou dezorientat din cauza acestei suprapuneri nefericite, concertul Al Di Meola fiind anunţat cu două luni înainte.

Bucureşti – 3 martie 2017 – German Quality Entertainment NU duce o politică agresivă de comunicare, nu pune şi nu va pune vreodată în situaţii dificile clienţi, colegi, parteneri, PUBLICUL. Oferim cu mult drag evenimente oamenilor, pentru ca acesta este scopul nostru, şi plătim taxe la stat, negreşit! Considerăm că această scrisoare deschisă este mai mult un strigat de „haideţi să fim colegi în această breaslă şi să nu mai ne batem joc de spectatorul nostru, şi-aşa biletele sunt scumpe pentru cât poate duce buzunarul românului”.

Concertul Al Di Meola – World Sinfonia a fost anunţat pe data de 13 decembrie 2016. Pe 23 februarie 2017, colegii de la Pheonix Entertainment au dat curs evenimentului Dream Theater, concert aniversar, cu siguranţă foarte aşteptat chiar şi de noi, TOT pe data de 20 mai. O situaţie care se perpetuează an de an printre organizatorii de concerte şi care afectează în primul rând cumpărătorul de bilet sau mai bine spus iubitorul de muzică care, în acest caz, ar dori să participe şi la Al Di Meola şi la concertul celor de la Dream Theater. Lucru practic imposibil în momentul de faţă, nemulţumind o parte importantă din publicul care deja şi-a achiziţionat un bilet la spectacolul Al Di Meola.

Ca urmare a telefoanelor, mesajelor din partea spectatorilor, suntem nevoiţi să vă spunem că încă aşteptăm, aşa cum am făcut-o de mai bine de o săptămână, ca cei de la Pheonix Entertainment să reacţioneze la rugăminţile noastre şi împreună cu noi, German Quality Entertainment, să găsim cea mai bună variantă orară pentru publicul nostru, care ascultă deopotrivă Al Di Meola şi Dream Theater.

Suntem înţelegători, probabil că situaţia contractuală cu managementul celor de la Dream Theater le-a impus o anumită poziţie, de aceea noi, GQE, ÎNCĂ aşteptăm acea teleconferinţă comună prin care să poziţionăm cât mai convenabil concertele pentru publicul nostru, cumpărător de bilet.

Culmea, John Petrucci a fost influenţat de stilul şi tehnica lui Al Di Meola, gândindu-ne chiar că ar fi fost un prilej minunat să îi aducem pe aceeaşi scenă. Doi chitarişti mari în Bucureşti! De ce să nu fructifici un astfel de moment? Ştim că este o piaţă liberă, ştim că nu putem să impunem unui organizator să procedeze corect, dar aici, doamnelor, domnişoarelor şi domnilor este vorba despre civilizaţie. Toţi organizatorii vor să facă bani, dar să şi bucurăm spectatorul, pentru ca el este în centrul atenţiei. Nu dărâmăm totul în jurul nostru, gândindu-ne doar la afacerea proprie! Mulţumim!