Renumitul acordeonist francez, Richard Galliano, va susţine un concert pe 6 martie 2012 la Opera Naţională din Bucureşti, la cererea publicului român. Concertul va fi dedicat zilei de 8 Martie, Ziua Internaţională a Femeii.

Artistul revine la Bucureşti după spectacolul pe care l-a susţinut în cadrul Festivalului „Viaţa e frumoasă! 2011” din luna noiembrie a anului trecut. Richard Galliano şi Accordion Ensemble „Concertino” vor fi acompaniaţi pe scena Operei Naţionale de către „Eastern Royal Orchestra” din Sankt Petersburg, sub bagheta dirijorului Daniil Zaharov.

Accordion Ensemble „Concertino” este compus din şapte acordeonişti, un pianist, un basist şi un toboşar. Numeroasele premii câştigate de acest grup a confirmat ceea ce Richard Galliano a afirmat că reprezintă: „Cel mai bun colectiv din Europa„. Grupul a concertat pe scenele celor mai importante oraşe din lume.

Din repertoriul pe care Richard Galliano îl va interpreta la Bucureşti se numără şi compoziţiile lui Astor Piazolla, precum „Primavera portena„, „Inverno porteno” sau „Otono porteno„. De asemenea vor mai fi interpretate compoziţii care aparţin unor nume mari, precum Johann Sebastian Bach, Felix Mendelssohn sau Vladimir Zubitsky.

Richard Galliano este cunoscut iubitorilor de jazz pentru reprezentaţiile sale la acordeon. Artistul francez a colaborat de-a lungul carierei sale cu artişti celebrei precum Chet BakerMichel PetruccianiBrigitte FontaineEddy Louiss sau Juliette Greco. În cariera sa a fost influenţat de către Clifford Brown şi de către tatăl său, un acordeonist din Italia.

Biletele se găsesc la preţuri cuprinse între 120 lei şi 350 lei şi pot fi achiziţionate online pe www.bilete.ro.

Foto: www.mondomix.com