Richard Galliano, Emma Shapplin, Tiger Lillies, Quar Tango sau Old Fish Jazz Band sunt doar câteva dintre capetele de afiş  prezente pe scena festivalului „Viaţa e frumoasă!” 2011. Cea de-a IV-a ediţie a festivalului se va desfăşura între 10 şi 20 noiembrie 2011, la Bucureşti, sub organizarea Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian„.

Vezi programul complet al Festivalului “Viaţa e frumoasă!” 2011

Artişti francezi pe scenele din Bucureşti

Unul din marile nume care va concerta la Bucureşti, Richard Galliano este cunoscut iubitorilor de jazz pentru reprezentaţiile sale la acordeon. Artistul francez a fost influenţat în cariera sa de către Clifford Brown şi de către tatăl său, un acordeonist din Italia. Printre artiştii cu care a colaborat de-a lungul carierei sale se numără Chet Baker, Michel Petrucciani, Brigitte Fontaine, Eddy Louiss sau Juliette Greco.

Un alt nume important din muzica franceză, care va concerta la Bucureşti este Emma Shapplin. Artista abordează diverse genuri muzicale, precum opera, pop, electro rock sau neo-clasic. Cel mai recent album al ei, „Macadam Flower” a fost compus aproape în întregime chiar de artistă şi a fost lansat în 2009.

Trupe renumite pentru stilul abordat

Nominalizaţi la premiile Grammy în 2003, britanicii de la Tiger Lillies vor cânta la Bucureşti  în stilul lor complex. Genul muzical abordat de ei se identifică cel mai mult cu cabaretul. Britanicii sunt renumiţi pentru stilul lor controversat în care îmbină muzica şi versurile inspirate din realitate.

O altă trupă renumită pentru îmbinarea inedită a unor stiluri muzicale este Quar Tango. Cu o experienţă de peste 25 de ani canadienii de la Quar Tango prezintă pe scenă dragostea pe care o au pentru tango, împletită cu muzica clasică.

Old Fish JazzBand vor reveni în România pentru festivalul „Viaţa e frumoasă!”. Cu instrumentaţii tipice anilor 1910-1920, membrii trupei prezintă cel mai vechi jazz, denumit la acea vreme ragtime. Acest stil de muzică este interpretat tot mai rar, aşa că prestaţia artiştilor va fi una specială.

Bilete “Viaţa e frumoasă!” 2011

Biletele pentru festivalul „Viaţa e frumoasă!” pot fi cumpărate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro. Preţul unui bilet variază în funcţie de spectacol şi categoria pentru care se achiziţionează biletele.

Cumpără bilete la festivalul „Viaţa e frumoasă!”

Foto: vibesfromthecostas.blogspot.com