UPDATE: Concertul lui Richard Clayderman de la Braşov va avea loc în Piaţa Sfatului.

Faimosul pianist Richard Clayderman va concerta anul acesta pentru prima oară la Braşov. Astfel, la doar câteva luni de la concertul din Bucureşti, Richard Clayderman revine pe 13 iulie 2013 în România.

Află mai multe detalii despre concertul lui Richard Clayderman!

Locul de de desfăşurare al evenimentului nu a fost încă stabilit, deşi presa braşoveană vehiculează ca şi locaţie Piaţa Sfatului. Evenimentul va fi organizat de Asociaţia Culturală Braşov Music Fest care îşi doresc să contribuie astfel la desemnarea oraşului ca şi „Capitală Culturală Europeană în 2021”.

Radu Vona, coordonatorul proiectului ne-a declarat că mai multe detalii despre concertul lui Richard Clayderman din Braşov, inclusiv locaţia şi preţul biletelor, vor fi disponibile de la jumătatea lunii mai. Acesta a mai adăugat ca show-ul va fi deschis de tineri artişti talentaţi, însă lista acestora nu a fost definitivată.

Capitală Culturală Europeană în 2021

Proiectul „Capitală Culturală Europeană” a debutat în 1985, pune accentul pe frumuseţea şi diversitatea culturală a ţărilor Uniunii Europene şi s-a dovedit a fi un catalizator social, turistic şi economic pentru oraşele ce au primit titlul. Până în prezent, din ţara noastră, doar Sibiul a avut onoarea să fie desemnat „Capitală Culturală Europeană”, în 2007, iar Cluj-Napoca este „Capitala Culturală a Europei pentru tineret” în 2015.

Pentru titlul de „Capitală Culturală Europeană 2021”, din ţara noastră şi-au mai anunţat candidatura oraşele: Cluj-Napoca, Iaşi, Alba Iulia, Arad şi Timişoara. Primăria Municipiului Timişoara a anunţat deja startul campaniei pentru obţinerea titlului prin „Festivalului JazzTM 2013„, ce se va desfăşura între 5 şi 7 iulie şi îi va avea ca şi invitaţi pe: Macy Gray, David Murray, Richard Bona şi Kurt Elling.

Richard Clayderman este unul dintre cei mai celebri şi apreciaţi pianişti ai ultimilor decenii. El şi-a descoperit pasiunea pentru acest instrument muzical de la vârstă fragedă cu ajutorul tatălui său, profesor de pian. „Ballade pour Adeline” a fost piesa care l-a adus în centrul atenţiei publicului în 1976, însă de atunci el a devenit unul dintre cei mai bine vânduţi artişti ai Franţei, cu peste 70 de milioane de albume vândute la nivel mondial.

RECENZIE: Poveşti cântate de Richard Clayderman la Bucureşti

„Prince of Romance”, aşa cum a fost supranumit Clayderman, a concertat anul acesta pe 21 martie la Sala Palatului din Bucureşti în faţa a aproximativ 4000 de fani.

Bilete Richard Clayderman la Braşov

Biletele pentru concertul Richard Clayderman din Piaţa Sfatului din Braşov pot fi cumpărare la următoarele preţuri:

Categoria I: 200 lei
Categoria II: 150 lei
Categoria III: 100 lei
Categoria IV: 80 lei

Acestea pot fi cumpărate prin comandă la numărul 0731.366.800 sau din Braşov de la: Librăria Sf. O. Iosif, Piaţa Sfatului, Modarom, Cafe La Strada, Xerox (vis-a-vis de magazinul Star).