Festivalul îşi va păstra caracterul de concurs pentru lansarea trupelor tinere dar, în acelaşi timp, va îngloba recitaluri ale unor trupe consacrate, din ţară şi din străinătate.

Află mai multe detalii despre festivalul Posada!

Festivalul se va desfăşura pe parcursul a trei zile, respectiv 7, 8 şi 9 septembrie.
În zilele de 7 şi 8 septembrie se va desfăşura concursul iar în ziua de 9 septembrie va avea loc Gala Laureaţilor.

În concurs vor participa maxim 14 trupe, selectate în urma materialelor transmise (detalii mai jos) plus două trupe care au în componenţă membrii născuţi sau cu domiciliul în Câmpulung.

Structura orientativă a celor trei zile de festival va fi următoarea:

– Ziua 1: 8 trupe în concurs şi 4 trupe în recital
– Ziua 2: 8 trupe în concurs şi 4 trupe în recital
– Ziua 3: 5 trupe în gală şi 4 trupe în recital

Fiecare trupă înscrisă în concurs va avea la dispoziţie 15 minute pentru set-up şi 15 minute pentru recitalul propriu-zis. În nici un caz timpul alocat unei trupe nu va depăşi 30 de minute, orice încălcare a prezentei reguli ducând la depunctarea sau chiar eliminarea trupei respective.

Pentru a participa la preselecţie, în vederea prezenţei în concurs, formaţiile trebuie să trimită până pe 10 august 2012, la adresa de mail: posadarock2012[@]gmail[.]com următoarele materiale:

– cel puţin trei piese originale în format MP3,
– minim un material video sau un link către un material video care să conţină o piesă a trupei interpretată LIVE,
– CV-ul trupei (membrii, istoric, palmares, etc.)
– trei fotografii cu trupa la o calitate cât mai bună.

Trupele selectate pentru prezenţa în concurs vor fi anunţate pe 13 august 2012. Condiţii pentru trupele participante la concurs: se asigură cazare pentru membrii trupei şi maxim un însoţitor (manager, sunetist, promoter, etc.) şi transportul: bilet tren clasa a II-a, bilet autobuz sau combustibil (un autoturism per formaţie, max. 7,5L/100 km).

Jurizarea pentru preselecţie va fi făcută de către un juriu alcătuit din organizatorii concursului. Numele acestora vor fi făcute publice după încheierea preselecţiei, pentru a orice forma de suspiciune.

Juriul Festivalului Concurs va fi anunţat ulterior.
Premiile: vor fi comunicate