Trupa portugheză Ava Inferi va susţine un recital sâmbătă, 8 septembrie 2012, în cadrul Festivalului rock Posada din Câmpulung Muscel. Festivalul a cărui primă ediţie a avut loc în 1986 se va desfăşura anul acesta între 7 şi 9 septembrie la Teatrul de Vara al Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”.

Trupa s-a format în anul 2004 la iniţiativa chitaristului Rune Eriksen, iar stilul muzical pe care îl abordează se înscrie în zona doom-goth, liderul trupei chitaristul Rune Eriksen descriind-l ca fiind „o căsătorie între întunecat şi angelic”.

Trupa Ava Inferi va reveni în România în formula: Rune Eriksen (chitară), Carmen Susana Simoes (voce), Joana Messias (bas), Andre Sobral (chitară) şi Sasha Horn (tobe). Rune Eriksen, aka Blasphemer, este bine cunoscut publicului din postura de chitarist al trupei norvegiene Mayhem, din care a făcut parte timp de 13 ani. Un alt proiect, de factură black thrash, în care Rune se manifestă este Aura Noir.

Solista Carmen Simoes este o voce bine cotată a scenei metal europene, iar în palmaresul ei artistic se regăseşte o onorantă colaborare cu muzicienii de la Moonspell. Ava Inferi a lansat în anul 2011 cel de-al patrulea album de studio intitulat „Onyx

Festivalul Posada îşi va păstra şi anul acesta caracterul de concurs pentru lansarea trupelor tinere, dar în acelaşi timp, va îngloba recitaluri ale unor trupe consacrate, din ţară şi din străinătate. Regulamentul privind condiţiile de participare este disponibil aici.

Festivalul Posada este organizat de Primăria Municipiului Câmpulung, în parteneriat cu Asociaţia OST Cultural Events şi Cavalleria Events.