Pentru a descrie un concert de-al lui Smiley, artistul complet, care nu mai are nevoie de vreo prezentare, ai putea să-ți imaginezi următoarea situație: iei un lift pentru a ajunge într-un sky bar, apeși tasta „18”, deodată pe la etajul al treilea, să zicem, se blochează, însă ușa se deschide. Mai sunt trei minute până începe spectacolul. O iei pe scări, nu te mai uiți la valorile înroșite indicate de smartwatch-ul de la mâna dreaptă, urci în pas alert, alergi. Și ajungi în sală. Pe scenă, un artist, un band, 3,5 tone de lumini și mii de oameni în jur. E cu și despre Smiley, ai ajuns în universul configurat de unul dintre cei mai iubiți cântăreți din România, pentru care toate cartonașele întoarse sunt cu „Da!” (merită să îl ascult, să vin la un concert de-al lui”).

O explozie de emoții, lumini, entuziasm tineresc și distracție pe cinste a fost concertul lui Smiley, din data de 31 mai 2022, de la Sala Polivalentă. Pentru publicul numeros de peste 5000 de participanți, majoritatea părinți cu copii, concertul din preziua Zilei Copilului a fost o reverberație de distracție după perioada de pandemie, fiind cel mai mare eveniment la care Smiley a participat în ultimii doi ani și jumătate.

Solistul a deschis spectacolul printr-un apel la normalitate și a îndemnat publicul și invitații la bucurie autentică, pură.

„Concertul acesta este despre normalitate, despre bucuria de a trăi, bucurați-vă, reconectați-vă cu ceilalți, cu voi înșivă”, le-a spus Smiley celor prezenți în sală.

Smiley în concert la Sala Polivalentă din București – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Artistul, așa cum ne-a obișnuit, a fost pe parcursul spectacolului un adevărat entertainer – one man show – schimbând mai multe ținute și antrenând publicul spectator la distracție.

Un moment emoționat a fost acela în care artistul a urcat pe scenă și a lansat o piesa nouă, care se prefigurează să devină hitul acestei verii – „Scumpă foc” – al cărei refren deja răsuna din vocile auditoriului. Videoclipul în care joacă Adelina Pestrițu, prezentă de asemenea în sala de spectacol, a rulat pe plasmele din spatele scenei, în timp ce publicul a ascultat îndemnul artistului și a activat luminițele pe telefon.

DOC & Smiley în concert la Sala Polivalentă din București – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Invitații la concert au fost speciali, majoritatea artiști consacrați – Connect-R, Juno, DOC, Mario Fresh, Dorian, Guess Who, Cabron, Șatra B.E.N.Z. și Feli – care au cântat alături de Smiley piesele celebre ale artistului.

Surpriza serii care a făcut publicul să intre în delir a fost prezența pe scenă a iubitei lui Smiley, Gina Pistol, îmbrăcată într-o rochie din paiete, argintie, care a interpretat alături de artist, într-un duet remarcabil, piesa „Ne vedem noi”, melodie cu o semnificație aparte pentru cuplu. Piesa a fost compusă în pandemie, într-o perioadă în care cuplul a petrecut foarte mult timp împreună, obiectiv care ar fi fost imposibil de atins în alt context.

Smiley & Gina Pistol – Foto: Petru Ivu

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

De asemenea, solistul a dedicat pe parcursul serii mai multe melodii fiicei sale, Josephine, printre care și cea compusă în momentul în care a devenit tată, „Până la tine”.

„Mi-ai arătat că până acum/ Eu nu am mai iubit/ Pe nimeni, pe nimeni/ Pe nimeni până la tine/ Pe nimeni, pe nimeni/ Pe nimeni până la tine/ Și deodată capătă sens orice/ Când te iubesc cu sufletul/ Trupul și numele/ Ce povesteau în cărți și filme/ S-adeverit acum la mine”, au fost versurile pe care publicul, indiferent de vârstă, le-a fredonat în tandem cu artistul.

Cu un playlist care a inclus hiturile „Acasă”, „Oarecare”, „Vals”, „Pierdut buletin”, „Oficial îmi merge bine”, „Cai verzi pe pereți”, „În lipsa mea”, „Aprinde scânteia”, „În stație la Lizeanu” sau „De unde vii la ora asta”, piese compuse și lansate în ultimii doi ani, precum „Până când”, „Locul sfințește omul”, „Bani mulți” (feat. Șatra BENZ), „Rita” sau „Purtat de vânt”, concertul Smiley a adus publicului de la Sala Polivalentă zâmbete și voie-bună.

Smiley în concert la Sala Polivalentă din București – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Nu au lipsit referirile la situația tulbure din Ucraina , artistul afirmând că: „Se întâmplă lucruri urâte în perioada asta și trebuie să conștientizăm că noi trebuie să facem diferența acolo unde ne aflăm… să lăsăm binele acolo unde răul deja există”.

„A fost un vis împlinit acest concert, am visat la el doi ani de zile și parcă a fost mai frumos decât în orice închipuire. Mulțumesc celor care au fost alături de mine pe scenă, în backstage, dar mai ales în sală, oamenilor care ne ascultă muzica și ne dau sensul și bucuria de a continua pe acest drum. A fost o revedere emoționantă, plină de energie și emoții în care parcă ne-am arătat ca între prieteni, așa cum suntem și cum ne-au lăsat ultimii doi ani să devenim. Mulțumesc și abia aștept să ne revedem, acum gata, a început vara, să ne bucurăm de tot ce ne aduce!”, a declarat Smiley după terminarea celor două ore și jumătate de concert.

Printre cei peste 5000 de oameni prezenți la concertul-eveniment s-au numărat și părinții și fratele lui Smiley, artiștii și colegii de la HaHaHa Production și PROTV, dar și prieteni apropiați ai artistului.