S-a lăsat cu scântei la competiția Red Bull Dance Your Style, showul în care cei mai buni 16 dansatori de street-dance din România s-au luptat cu îndârjire pentru poziția de no. 1 local și șansa de-a se bate cu campioni din alte 33 de țări în finala mondială Red Bull Dance Your Style din Africa de Sud. Pe 12 august, la Teatrul de Vară din Herăstrău, juriul a fost publicul: 1000 de fani au votat-o pe Alexandra Barac (a.k.a. Sătănel) să reprezinte street-dance-ul românesc la Johannesburg.

Au fost 3 ore de dans de zile mari, iar tribunele s-au colorat roșu/albastru la finalul fiecărui battle. Spectatorii au avut de cântărit performanțele celor de pe scenă și de votat cine merge mai departe și s-au achitat de sarcină cu un entuziasm electrizant.

Sala a fost plină: s-a aplaudat, s-a strigat, s-au frânt inimi, s-au agitat bannnere. Publicul a urmărit cu sufletul la gură cum au evoluat favoriții săi pe hiturile-surpriză pregătite de Vlad Dobrescu. Totul a fost improvizaţie, iar dansatorii nu s-a antrenat în prealabil pe colana sonoră ținută în cel mai mare secret.

Red Bull Dance Your Stye 2021 – Foto: Denis Oros

Oase, MC-ul serii, a avut sarcina de-a anima tribunele și de-a număra voturile publicului. Sarcină deloc ușoară, dat fiind că multe battle-uri au pus față în față concurenți la fel de puternici, dar cu stiluri de dans și abordări diferite: publicul a avut de ales între demonstrații spectaculoase de hip-hop, popping, locking, house dance, waacking, afro, electro dance, dancehall sau vogue.

S-a lăsat cu apariții memorabile: Ștefu, expresiv și non-conformist, Irina Lalciu, care-a rupt scena cu un vogue vibrant, împletite cu elemente curajoase de gimnastică ritmică, Alexa Grigorescu i-a transportat pe cei prezenți în inima Africii, Raul Bârsan, care pare să se afirme drept cel ce dă o nouă imagine popping-ului românesc.

Red Bull Dance Your Stye 2021 – Foto: Denis Oros

Finala Victor Marinescu (a.k.a. Grooveek) vs. Alexandra Barac (a.k.a. Sătănel) a fost extrem de disputată și-a ridicat ștacheta la un cu totul alt nivel. Cei doi dansatori s-au duelat pe pop punk, EDM/dance-pop și rap și-au demonstrat cu brio că niciun gen muzical nu le pune probleme.

Sătănel și-a adjudecat trofeul primei ediții Red Bull Dance Your Style din România după trei runde foarte strânse: „N-am cuvinte să spun ce reprezintă titlul ăsta pentru mine. Mi se pare că datorez această victorie oamenilor care au fost la eveniment și celor de acasă. O să mă antrenez pentru Johannesburg, voi trage foarte tare pentru asta!”.

Oase: „Toată lumea a dansat de-a rupt și s-a simțit bine! Avem șanse mari să batem la finala mondială. Alexandra este foarte carismatică și ne dorim să câștige. Show-ul a fost incredibil, m-am simțit ca la 12 ani când m-am apucat de dans!”.

Red Bull Dance Your Stye 2021 – Foto: Bogdan Buda

Red Bull Dance Your Style oferă o platformă globală dansatorilor de street dance din întreaga lume pentru a-și demonstra abilitățile și originalitatea în battle-uri 1 la 1. Evenimentul se desfășoară în mai mult de 30 de țări, iar câștigătorii sunt aleși de public.