De-Phazz, formaţia de jazz downtempo de origine germană ce a integrat elemente latino, soul, trip hop şi drum & bass în muzica lounge, a susţinut un show de excepţie pe scena Cinema Pro din Bucureşti. Concertul din seara de 15 noiembrie 2016 a făcut parte din turneul de promovarea a celui mai recent material discografic, „Prankster Bride”.

Show-ul a început puţin după ora 20:00, cu acorduri de saxofon şi cu vocea senzuală a lui Pat Appleton, solista De-Phazz, care a acaparat atenţia tuturor prin apariţia sa. Îmbrăcată într-o rochie lungă cu imprimeuri, cântăreţa alături de ceilalţi muzicieni a dat startul petrecerii jazz cu melodia „Apple & Egg”, urmată de piesa „Jeunesse Dorée”. Cu accente puternice de acid jazz, un stil muzical care rezultă din combinaţia de jazz, soul, funk şi disco, interpretările artiştilor au fost completate de mişcări provocatoare şi de jocuri de lumini.

Chef de dans şi bună dispoziţie

După ce a încălzit bine atmosfera, artista s-a retras uşor în culise, iar pe scenă a apărut un trompetist de culoare, îmbrăcat într-un costum alb. Aceasta a creat un moment instrumental inedit alături de saxofonist. După această interpretare, Karl Frierson, trompetistul şi inviatul surpriză al celor de la De Phazz, a continuat concertul cu melodia „Time Slips”. Astfel, artistul ne-a cucerit iremediabil cu vocea sa pătrunzătoare care răsuna puternic în întreaga sală.

De-Phazz în concert la Bucureşti - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
De-Phazz în concert la Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

După solo-ul cântăreţului, Appleton a revenit pe scenă, iar cei doi au continuat show-ul împreună, acompaniaţi de ceilalţi instrumentişti. Karl a surprins publicul cu un salut în limba română precum şi câteva cuvinte româneşti introduse în discursul său. Comunicarea cu fanii a fost impecabilă şi felul în care cei doi s-au adresat celor prezenţi a fost mereu plin de respect şi recunoştinţă.

Muzica vibrantă a trupei a pus stăpânire pe publicul venit la concert. Un show viu, plin de culoare, cu mult funk, pasaje latino şi bineînţeles mult jazz, i-a provocat pe toţi să stea în picioare şi să danseze alături de cei de la De-Phazz. Cei doi solişti au avut o interpretare fără cusur, precum şi un joc scenic ce părea foarte bine studiat şi exersat, fiecare completându-l pe celălalt şi punându-se în valoare reciproc.

De-Phazz în concert la Bucureşti - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
De-Phazz în concert la Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Funk, soul, raggae şi mult jazz, un mix „blenduit” în cantităţi corecte

Melodiile formaţiei germane au avut puternice influenţe din zona latino, dar artiştii nu s-au sfiit să experimenteze şi genuri precum raggae, soul şi downtempo. Trecerea de la un stil la altul s-a făcut spontan, dar foarte natural, nimic nu a fost forţat. Toată această paletă de stiluri şi componente a creat un sound complex şi totodată uşor de digerat de orice fel de public.

Cel mai mare plus al celor de la De-Phazz a fost cu siguranţă buna dispoziţie pe care cei doi vocalişti, alături de intrumentişti au reuşit să o transmită pe toată durata concertului. În acelaşi timp, lejeritatea şi ritmurile energice i-au însoţit pe spectatori. La finele spectacolului, fanii au cerut două bisuri din care nu a lipsit celebrul hit „No Jive”.

De-Phazz în concert la Bucureşti - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
De-Phazz în concert la Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Grupul De-Phazz este în această perioadă în plin turneu european de promovare a ultimului album, „Prankster Bride”. La Bucureşti, amatorii jazz-ului au putut să îi vadă live pe Oli Rubow (tobe), Bernd Windisch (bass) şi Markus Barlet (bariton, saxofon, flaut), dar nu în ultimul rând pe soliştii Pat Appelton şi Karl Frierson.

Concertul trupei De-Phazz a fost iniţial programat la Sala Palatului, dar din cauza nivelului scăzut de bilete vândute, show-ul organizat de către Events a fost mutat la Cinema Pro.

Setlist concert De-Phazz la Cinema Pro din Bucureşti

Intro
Apple & Egg
Jeunesse Doreé
Mambo Craze
Perfect World
Death by Chocolate
Time Slips
Sabbatical
Rise & Shine
Rat Pack
I sing
Prankster Bride
Dog Run
Online
Used 2 being used
Jim the Jinn Reprise
———-
Cafe Coca
True North
Jazz is the Move
Close 2 Jazz
———-
No Jive
Back from where I started

Citeşte despre: , , , ,