Peste 5000 de persoane au fost prezente „miercuri spre joi”, 14 noiembrie 2012, la concertul pe care trupa VUNK l-a susţinut la Sala Polivalentă din Bucureşti. Cornel Ilie şi ai săi colegi şi-au lansat cel mai recent album „Nu scapă nimeni (fără emoţii)” într-un show plin de invitaţi.

În jur de 19:30 pe scena bucureşteană a urcat braşoveanul Viky Red. Alături de band-ul său, tânărul artist a reuşit să capteze atenţia publicului cu al său pian roşu amplasat la capătul pasarelei ce pornea din scenă şi cu piese ca „If you ever feel„, „Morning sun„, „Love you” sau „Alright„.

Cea de-a doua trupă care a încălzit publicul a fost Fără Zahăr. Bobo, Bobi, Alex şi George au schimbat ritmul, cu stilul lor unic de „folk-rock-moldovenesc”. De la „Luv stori” la „Neamul lui Peneş Curcanul” şi de la „Dunitru” la „Cine mi-a-mpuşcat maimuţa„, membrii trupei au surprins publicul cu versurile lor satirice. Ba chiar i-au convins pe cei prezenţi să şi danseze, încă de la primele acorduri inspirate din folclorul românesc, pentru ca la final să părăsească scena în aplauze.

„L-aţi văzut pe Maga?”

Nerăbdarea creştea pentru fanii VUNK pe măsură ce tehnicieni pregăteau scena pentru sosirea trupei. În jur de 21:00, cortina care acoperea mare parte a scenei a devenit un imens ecran de proiecţie pe care au apărut mesaje ale trupei către fani. După ce trupa a fost completă şi Maga (care „întârziase”) s-a alăturat colegilor, cortina a căzut dezvăluind o scenă imensă în forma unei maşini de scris. O maşină de scris cu care timp de mai bine de două ore s-a consemnat povestea unui concert de neuitat pentru VUNK şi faniilor.

Concertul a început cu piesa „Gata„, de pe noul album, şi a continuat cu celebra „Regele Şoselelor„. Vizibil emoţionat, Cornel Ilie şi-a salutat publicul pe ritmurile „Prăjiturii cu jeleu„, la finalul căreia a declarat cât de importantă este acea seară pentru ei.

Prima invitată specială a fost Andra. Ea a cântat alături de trupă piesa „Numai la doi” şi deşi au existat probleme de natură tehnică, microfonul ei nefuncţionând, duetul a fost unul superb. Cornel i-a oferit microfonul său, pe care într-un final l-au împărţit „numai la doi”, parcă accentuând mesajul piesei.

Ploi de confetti şi jocuri de lasere

Pe „Scapă-mă de ea„, solistul a renunţat la chitară şi a mers cât mai aproape de fanii trupei, care cântau vers cu vers alături de el. A urmat un alt invitat, hip hoper-ul Puya. Împreună cu care au cântat pentru prima oară live piesa „Altcineva„. Spre încântarea celor prezenţi înainte de a părăsi scena, Puya a spus: „Vă mulţumim că v-aţi strâns în număr aşa de mare pentru a susţine trupa„.

Într-o sală cufundată complet în întuneric zeci de lasere multicolore au distras atenţia publicului, în timp ce partea rotundă de la capătul pasarelei se ridica dezvăluind clapele la care Cornel avea să cânte piesa „Fiecare„. Însă acesta nu a fost totul, imediat după ce a ajuns la clape, scena s-a ridicat, Cornel cântând întreaga piesă pe platforma suspendată la 4-5 metri deasupra sălii.

Pentru „Ploaie fără nori” pe scenă au urcat Monica Anghel, Puiu Pascu (pian) şi Dan Nicolau (trompetă) care au oferit o interpretare plină de emoţie şi farmec. Seara a continuat cu o variantă „karaoke” a piesei „1000„. Toţi cei prezenţi au cântat versurile cunoscutei balade, cuvintele fiind proiectate pe ecran cu ajutorul „maşinii de scris” de pe scenă. Despre următorul invitat se poate spune că a fost „pata de culoare” a serii. Îmbrăcat cu o cămaşă colorată, Smiley a „aprins artificii pe tavan” alături de VUNK.

Au cântat „To be with you” alături de Eric Martin (Mr. Big)

Emoţiile i-au copleşit pe membrii trupei încă dinaintea duetului cu Eric Martin. Chiar şi Gabriel Maga care a zâmbit toată seara părea covârşit de emoţii, în timp ce Cornel Ilie declara cât de bucuroşi sunt că au şansa să împartă scena cu unul dintre artiştii care le-a influenţat adolescenţa. Alături de fostul solist al trupei Mr. Big şi toţi cei prezenţi, VUNK a cântat „To be with you„.

După ce şi-au exprimat a lor „Ultimă dorinţă„, membrii trupei au dat startul nebuniei pe ritmurile piesei „Pleacă„. Melodie pe care au interpretat-o alături de talentata şi frumoasa Antonia în faţa unui public care nu se oprea din sărit şi cântat.

Bisul a fost unul special, cu piese care au făcut publicul să danseze, fie că a fost vorba de ritmuri slow sau alerte. Show-ul s-a încheiat cu „În picioare, toată ţara„, o baie de confetti multicolore pentru fani şi o declaraţie extrem de sinceră a lui Cornel Ilie: „Vă iubim din tot sufletul!„.

After-party surprinzător cu Eric Martin în True Club

Chiar dacă concertul s-a terminat, asta nu a însemnat finalul petrecerii. După miezul nopţii în True Club din Bucureşti, fanii şi prietenii trupei au venit să sărbătorească alături de VUNK o noapte magică.

Coloana sonoră a evenimentului a fost oferită de nimeni altul decât Eric Martin, care a susţinut un show acustic unic de mai bine de o oră. Cu piese proprii, cover-uri, mici probleme tehnice peste care a trecut glumind, Eric Martin a cucerit audienţa prin dezinvoltură, comunicativitate şi personalitate.

Deşi i-a invitat alături de el pe cei de la VUNK, aceştia nu au reuşit să ajungă pe scenă, însă show-ul s-a încheiat într-un mod de-a dreptul imprevizibil. Pe scenă au urcat Nashu’ de la Sistem şi Doru de la True Band şi a urmat un jam-session incendiar de 20 de minute care părea repetat zile la rând. După ce artiştii au părăsit scena, petrecerea a continuat până în zori cu tort, muzică bună şi sărbătorirea show-ului trupei VUNK.

Vezi galeria foto de la concertul VUNK!

VUNK la Polivalentă” a avut o scenografie extrem de bine pusă la punct care nu au făcut decât să dovedească faptul că pentru VUNK publicul este tot şi că tot ce fac, fac pentru fani şi muzică. VUNK este o trupă ce se defineşte prin legătura specială cu fani şi show-urile lor nu fac decât să sublinieze lucrul acesta.

Pe 14 noiembrie 2012, pentru VUNK s-a împlinit un vis: au umplut Sala Polivalentă şi le-au oferit fanilor ce le sunt alături de mai bine de 13 ani un spectacol adevărat în care emoţiile s-au împletit cu talentul şi pentru a da viaţa unui eveniment unic.