Şi ce dacă-i luni, şi ce dacă plouă, pe 6 iunie 2016, Alice Cooper, Johnny Depp şi Joe Perry, reuniţi în supergrupul The Hollywood Vampires, au cântat în premieră în România, în faţa a peste 8000 de fani, la Romexpo din Bucureşti, pentru toate generaţiile de rockeri. Alături le-au fost şi Matt Sorum (Guns’n’Roses) şi Robert DeLeo (Stone Temple Pilots).

În deschiderea concertului, Robin and the Backstabbers au făcut ce ştiu mai bine, spre recunoaşterea publicului obişnuit cu energia şi vibraţiile caracteristice trupei autohtone de rock, printre piesele cântate regăsindu-se „Sat după sat”, „SPNZRTR” sau „Soare cu dinţi”.

Alice Cooper - The Hollywood Vampires în concert la Bucureşti - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Alice Cooper – The Hollywood Vampires în concert la Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

The Hollywood Vampires au intrat pe scenă doar după ce a apus soarele, cu un foc de artificii de toată frumuseţea şi aşa le-a fost iertată întârzierea de aproape 30 de minute. Cu asta a început o seară în care rockul a fost omagiat şi trăit cu aceeaşi forţă ca în anii săi de glorie.

Misiunea grupului format din nume legendare ale muzicii – Alice Cooper, Joe Perry (Aerosmith), Matt Sourum (Guns and Roses) – şi ale filmului (Johnny Depp) a fost să ducă povestea mai departe, să facă un public să vibreze rock ca altădată, pe compoziţii care vor rămâne mereu în istorie. Cu un repertoriu vast, format din compoziţii proprii şi piese legendare, The Hollywood Vampires s-au ridicat la nivelul încărcăturii pe care îl poartă numele lor.

Johnny Depp - The Hollywood Vampires în concert la Bucureşti - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Johnny Depp – The Hollywood Vampires în concert la Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Alice Copper, aflat sus pe lista celor mai faimoşi rockeri ai tuturor timpurilor, a dirijat spectacolul cu energie şi replici cu priză la public.

Joe Perry a lăsat chitara să-l prezinte, şi a oferit publicului solo-uri memorabile, incredibile prin sunet şi execuţie. A cântat cu chitara la spate, în rafalele de urale din public, dar momentul cel mai spectaculos a fost cel al piesei „My generation”, când la final a zdrobit chitara cu forţă şi a aruncat cu ea de podea, stârnind o adevărată frenezie în public.

Joe Perry - The Hollywood Vampires în concert la Bucureşti - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Joe Perry – The Hollywood Vampires în concert la Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Johnny Depp a fost o prezenţă timidă şi deşi o bună parte din public îl susţinea cu foc (efectul Hollywood), s-a arătat modest şi chiar un pic stânjenit atunci când Alice i-a strigat numele la sfârşit de spectacol.

O punere în scenă a rockului

Mixul dintre spectacol şi rock desăvârşit au făcut din concertul celor de la The Hollywood Vampires o lecţie de predat la şcoală. Cu tributuri pentru The Doors, The Who, John Lennon, Motörhead, Pink Floyd, Led Zeppelin, Aerosmith, cu cele mai elaborate costume (Alice Copper – pe primul loc cu pantaloni de piele, sacou din catifea cu nenumăraţi butoni şi dantelă neagră pe sub, urmat de Johnny Depp cu ie românească şi eşarfe pestriţe) şi cu o energie extraordinară, grupul a cucerit pe bună dreptate ţinutul lui Dracula.

Numele grupului pare ales special pentru un concert în România, însă originea The Hollywood Vampires este alta. Iniţial a fost un grup dedicat „excesului”, din care făceau parte John Lennon (The Beatles), Keith Moon (The Who), Jim Morrison (The Doors), Jimi Hendrix şi multe alte staruri rock. Aceştia petreceau până dimineaţa în renumitul club „The Rainbow Room” din Los Angeles.

The Hollywood Vampires în concert la Bucureşti - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
The Hollywood Vampires în concert la Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

După cum ne-a povestit şi Alice înainte de primele acorduri ale piesei „My Dead Drunk Friend”, dedicată foştilor tovarăși de pahar, „ne credeam nemuritori, dar eu sunt singurul vampir rămas în viaţă!”

Deşi hotărâţi să ne sugă sângele, aşa cum a declarat Alice la începutul concertului („Now we want your ears, later we want your throats”), The Hollywood Vampires ne-au lăsat să scăpăm uşor, cu bis după bis, tort cu „La mulţi ani, Johnny Depp” (ziua lui urmează pe 9 iunie, face 53 de ani) şi un al doilea foc de artificii spectaculos la care nimeni nu se mai aştepta. Ca un gând de final, rockul a fost acasă la el, la fel ca The Hollywood Vampires în România şi sperăm ca legenda să fie repovestită cât de curând.

Joe Perry - The Hollywood Vampires în concert la Bucureşti - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Joe Perry – The Hollywood Vampires în concert la Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Concertul The Hollywood Vampires a fost organizat de Phoenix Entertainment şi a fost singurul din estul Europei, marcând astfel finalul turneului european.

Setlist concert The Hollywood Vampires la Bucureşti

Raise the Dead
I Got a Line on You (Spirit cover)
20th Century Boy (T. Rex cover)
Pinball Wizard (The Who cover)
My Generation (The Who cover)
Manic Depression (The Jimi Hendrix Experience cover)
Cold Turkey (Plastic Ono Band cover)
Come Together (The Beatles cover)
7 and 7 Is (Love cover)
Whole Lotta Love (Led Zeppelin cover)
Five to One / Break On Through (to the Other Side) (The Doors cover)
Rebel Rebel (David Bowie cover)
Suffragette City (David Bowie cover)
As Bad As I Am
Stop Messin’ Around (Fleetwood Mac cover)
My Dead Drunk Friends
Ace of Spades (Motörhead cover)
I’m Eighteen (Alice Cooper cover)
Sweet Emotion (Aerosmith cover)
Train Kept A-Rollin’ (Tiny Bradshaw cover)
School’s Out (Alice Cooper cover) (with ‘Another Brick in the Wall Part 2’ snippet)