Cel de-al doilea concert The Cranberries de la Bucureşti a avut loc joi seară, 11 octombrie 2012, în pavilionul central Romexpo, la adăpost de vremea răcoroasă, unde cei peste 6000 de spectatori au putut urmări un show minunat, plin de energie şi charismă, în special datorită solistei Dolores care a ţinut publicul în palmă. Instrumentiştii nu s-au lăsat mai prejos şi au oferit un spectacol rock de calitate, aşa cum era de aşteptat.

Înainte ca trupa irlandeză de rock să apară pe scenă cei prezenţi la concert au intrat în atmosferă pe muzica celor de la The Mono Jacks care s-au implicat intens, chiar de la primele acorduri. În  frunte cu Doru Trascău, rockerii au încins spiritele cu piese ca „Maria„, „Come Back Girl„, „Woman” sau „Gândurile”  În acest timp lumea venită îţi găsea cea mai bună poziţie, fie în faţa scenei, pe scări, fie cât mai aproape de scenă, fie pe rampele de acces. La parter publicul era răsfirat şi îţi puteai găsi un loc cu uşurinţă, poate şi fiindcă evenimentul a avut loc într-o zi lucrătoare.

Muzica celor de la The Cranberries: pastilă pentru suflet

Concertul a început în forţă, cu puţin trecut de ora 21:00, cu una dintre cele mai cunoscute piese, „Just my Imagination” care, în ciuda sonorizării, a trecut testul de aplauze al publicului. Acest lucru a fost posibil pentru că, probabil, vocea deosebită a solistei se poate face iubită chiar şi în condiţii mai proaste. Spiritul irlandez, plin de foc, a pătruns şi în public, iar piesele The Cranberries, vechi şi noi au fost la fel de apreciate, fie că erau de pe noul album sau dintre cele consacrate.

La început timid, publicul şi-a dezmorţit corzile vocale pe măsură ce concertul înainta şi datorită lui Dolores care chema mai multe voci să cânte alături de ea. Cel mai mare succes în această acţiune l-a avut pe aceste piese celebre, care i-au făcut cunoscuţi pe cei de la The Cranberries la nivel internaţional: „When You’re Gone”, „Linger”, „Ridiculous Thoughts”, „Dreaming my Dreams”, „Free to Decide”, „Twenty One” (pe care Dolores a dedicat-o tuturor celor prezenţi care aveau această vârstă), „Salvation” şi, bineînţeles, „Zombie”, pe care trupa a lăsat-o pentru încheiere. Nu degeaba aceasta a fost piesa care a închis concertul (dacă nu punem la socoteală bis-ul de trei piese „Schizophrenic Playboy”, „The Journey”, „Dreams”), pentru că publicul a reacţionat pe măsură: mâinile au fost ridicate în aer cu aplauze energice, câţiva fluturând semnul rock ( \m/) cu mândrie, alţii cântând versurile alături de trupă şi dansând în ritmurile alerte.

Un concert între prieteni

Pe toată durata concertului Dolores s-a adresat publicului cu „my friends” şi unul dintre primele lucruri pe care le-a spus, la ce-a de-a doua vizită la noi, a fost că în ţara noastră lucrurile încep să se îmbunătăţească; acest lucru s-a întâmplat înainte să întâmpine ceva dificultăţi tehnice pe la jumătatea concertului, când unul dintre negative nu era încă disponibil pentru ca melodia să înceapă. Trecând peste aceste detalii, vocea puternică a lui Dolores, acordurile înalte care îţi fac pielea de găină şi dedicarea instrumentiştilor au făcut ca acest concert să fie o reuşită.

Pe parcursul întregii reprezentații solista a schimbat trei outfit-uri: când a urcat prima dată pe scenă şi-a făcut apariţia într-o rochie argintie metalizată, cu mâneci lungi, apoi a revenit pe scenă după un instrumental într-o rochie bronz roşiatică la fel de electrică şi strălucitoare, ca pentru bis să îşi facă apariţia într-o rochie de un roşu aprins: totul părea ca o gradaţie treptată a unui foc, desigur, cum doar irlandezii pot să pornească.

Cel de-al doilea concert The Cranberries de la Bucureşti a fost organizat de Events şi a făcut parte din turneul „In Support of Roses” care promovează albumul „Roses„, lansat anul acesta.

Vezi galeria foto a concertului The Cranberries!

Setlist The Cranberries la Bucureşti: Just My Imagination / When You’re Gone/ Losing My Mind / Linger / Free to Decide / Ordinary Day / Twenty One / Tomorrow / Still Can’t / Sunday / Can’t Be With You /Conduct / Fire and Soul / Not Sorry / Show Me The Way / Ridiculous Thoughts / Salvation / Zombie / Schizophrenic Playboy / The Journey / Dreams.