Mii de oameni au fost prezenţi în seara de 6 iunie 2011, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, pentru a-l vedea sau revedea pe Sting. Acompaniat de Orchestra Filarmonicii din Sofia, Sting a oferit un concert live special spectatorilor, aşa cum a făcut de fiecare dată când a concertat în România.

Cele mai cunoscute piese reorchestrate simfonic

Publicul nu a avut foarte mult de aşteptat, la ora 20:15, Sting şi cei aproximativ 50 de instrumentişti ai orchestrei făcându-şi apariţia pe scenă. Plin de energie şi cu un aer lejer, Sting a salutat publicul spunând „Bună seara, Bucureşti!” şi aşa a început un concert care a durat mai bine de două ore. Primele piese interpretate de artist au fost „Every little thing she does is magic”, „If I ever lose my faith in you”, „Englishman in New York”,”Roxanne”, „Straight to my heart”, „When we dance”.

Vezi mai multe filmări de la concert!

Sting a cântat de asemenea şi la chitară, dar şi la muzicuţă în timpul unor piese. După fiecare melodie, publicul îl aplauda şi aclama, iar Sting le-a mulţumit în felul său: cu şi mai multe piese care l-au consacrat, atât ca solist, cât şi ca membru al trupei The Police. Au urmat piese ca „Russians”, „Why should I cry for you”, „Whenever I say your name”, „Fields of gold” şi „Next to you”. După mai bine de o oră de cântece, Sting a încântat publicul, anunţând în limba română, că el şi orchestra vor lua o mică pauză.

Sting şi Filarmonica din Sofia – un spectacol remarcabil

După o pauză de aproape 20-30 de minute, Sting şi membrii Orchestrei Filarmonice din Sofia au revenit pe scenă, cu un suflu nou de energie. Concertul a continuat cu piesele „Shape of my heart”, „Moon over the Bourbon Street”, „End of the game”, „All would envy”, „King of pain”. Piesele reorchestrate au făcut ca spaţiul din Piaţa Constituţiei să răsune a ritmuri de jazz, chitări electrice şi acustice, punând în valoare vocea lui Sting şi a backing vocals-lui. Deşi se bucură de o vârstă care însumează aproape şase decenii, Sting s-a purtat şi a arătat ca un tânăr plin de viaţă, primind aplauze îndelungi din partea publicului.

Vezi mai multe filmări de la concert!

Din repertoriul artistului nu putea lipsi unul din cele mai cunoscute cântece ale sale: „Every breath you take”, o piesă care a făcut multe persoane să danseze. După această piesă urma finalul concertului, însă publicul a avut parte de un bis alcătuit din piese cunoscute, ca „Desert rose”, „ Fragile” şi, ultima piesă a concertului, „Message in a bottle”. La final, Sting le-a mulţumit spectatorilor pentru prezenţă, concertul terminându-se în jurul orelor 22:30.

Concertul susţinut de Sting în Piaţa Constituţiei din Bucureşti a fost primul din cadrul turneului european Symphonicity şi a fost organizat de Emagic. După recitalul din Capitală, artistul britanic va susţine pe Batrânul Continent încă 32 de concerte, el urmând să concerteze în Bulgaria, Serbia, Rusia, Italia, Franţa şi nu numai.

Vezi îmtraga galerie foto a evenimentului!

Foto: Eduard Breban, Alex Chelba, Alex Barbulescu

Citeşte despre: , , ,