Peste 10.000 de oameni au înfruntat sâmbătă, 12 Iunie 2010, temperaturile extrem de ridicate pentru a se întâlni cu legendarul Elton John.

În deschiderea celebrului cântăreţ britanic, pe scena amenajată în Piaţa Constituţiei din Bucureşti au urcat membrii trupei VH2. Gabriel Cotabiţă a declarat că se simte onorat să concerteze în deschiderea unui artist de talia lui Elton John. Timp de 45 de minute, membrii trupei VH2 au cântat câteva dintre piesele cele mai cunoscute ale trupei. „Balada controlorului„, „Mai stai„, „Trece vremea” şi „Dacă n-ai iubi” sunt câteva dintre piesele interpretate de Gabriel Cotabiţă & Co.

Cu doar puţine minute faţă de ora anunţată, trupa lui Elton John a urcat pe scena din faţa Palatului Parlamentului. Pe primele acorduri ale piesei „Funeral for a Friend / Love Lies BleedingSir Elton John li se alătură pe scenă. Acesta a purtat un frac negru cu paiete colorate aplicate atât pe spate cât şi pe una dintre mâneci. Artistul a păşit zâmbitor pe scenă în aplauzele tuturor celor prezenţi şi s-a aşezat la faimosul său pian.

Saturday Night’s Alright (For Fighting)” şi „Levon” au fost următoarele piese. Înaintea celei din urmă Elton John a salutat publicul „Good evening, Bucharest!” şi le-a transmis că se bucură să fie prezent aici într-o seară aşa frumoasă. Publicul era deja în picioare dansând şi aplaudând frenetic.

A urmat o mică schimbare de ritm cu piese ca „Tiny Dancer” şi „Goodbye Yellow Brick Road„. Spectatorii s-au aşezat cuminţi pe scaune şi au fredonat piesele alături de cântăreţul britanic. Şi tocmai când cei prezenţi se obişnuiseră cu ritmul mai lent al pieselor, Elton John i-a surprins schimbând din nou tempo-ul cu „Rocket Man„. Cu o energie molipsitoare şi cu un zâmbet parcă întipărit pe buze, artistul a încurajat publicul să danseze („Come on!”).

Sacrifice„, „Sorry Seems to Be the Hardest Word” şi „Something About the Way You Look Tonight” (dedicată tuturor îndrăgostiţilor prezenţi) sunt piese pe care cuplurile prezente în Piaţa Constituţiei au dansat şi pe care întregul publicul le-a cântat alături de marele artist.

Unul dintre momentele emoţionante ale serii a fost interpretarea piesei „Candle in the Wind” în varianta originală dedicată actriţei Marilyn Monroe, nu în varianta dedicată prinţesei Diana. Momentul a fost ilustrat cu imagini cu lumânari roşii aprinse, aflate în bătaia vântului prezentate pe ecranele din lateralele scenei.

Ritmul s-a modificat din nou cu „Bennie and the Jets” şi „The Bitch is back„. Şi când publicul se aştepta parcă la finalul show-ului, Sir Elton Jonh le-a spus tare şi răspicat „I’m Still Standing” şi le-a amintit de „Crocodile Rock„. Iar cei prezenţi i-au arătat că ştiu nu doar să danseze „Crocodile Rock” ci şi să cânte piesa.

Artistul şi trupa sa au părăsit scena, dar au revenit pentru bis în urma aplauzelor şi strigătelor spectatorilor. „Circle Of Life” piesa de pe coloana sonoră a filmului de animaţie Regele Leu (Lion King) a fost prima piesă cântată la bis. La finalul piesei artistul a transmis gândurile sale de bine publicului („On behalf of myself and the band i wish you love, health and happiness”). Cântăreţul le-a mulţumit spectatorilor pentru prezenţă şi a dedicat fiecăruia dintre ei ultima piesă: „Your song„.

Sunt foarte puţini artişti în lume care pot face un show asemănător celui pe care Elton John l-a făcut sâmbătă seară la Bucureşti. Sunt şi mai puţini cei care reuşesc în timpul spectacolului să îşi surprindă publicul de la o piesă la alta, deşi majoritatea melodiilor cântate au fost piese vechi pe care spectatorii le cunoşteau. Dacă la început artistul a păşit timid pe scenă, pe parcursul serii el a dat dovadă de un şarm deosebit şi a relaţionat cu publicul într-o manieră deosebită.

Un spectacol special al unui artist extraordinar care îşi merită, fără doar şi poate, calitatea de cavaler al Ordinului Imperiului Britanic pe care Regina Elisabeta a II-a i-a oferit-o.

Alături de Elton John pe scenă au fost cinci dintre cei mai talentaţi instrumentişti ai lumii: Bob Birch (bass), Kim Bullard (clape), Davey Johnstone (chitară), John Mahon (percuţie) şi Nigel Olsson (tobe)

Setlist-ul show-ului lui Elton John la Bucureşti:

1. Funeral for a Friend / Love Lies Bleeding
2. Saturday Night’s Alright (For Fighting)
3. Levon
4. Madman Across the Water
5. Tiny Dancer
6. Philadelphia Freedom
7. Goodbye Yellow Brick Road
8. Daniel
9. Rocket Man (I Think It’s Going to Be a Long, Long Time)
10. I Guess That’s Why They Call It the Blues
11. Sacrifice
12. Take Me to the Pilot
13. Something About the Way You Look Tonight
14. Don’t Let the Sun Go Down on Me
15. Sorry Seems to Be the Hardest Word
16. Candle in the Wind
17. Sad Songs (Say So Much)
18. Bennie and the Jets
19. The bitch is back
20. I’m Still Standing
21. Crocodile Rock

Bis:

21. Circle Of Life
22. Your Song

Foto: Sarău Marian

Vezi video de la concertul Elon John la Bucureşti!