Zeci de mii de tineri au participat la primul concert pe care Rihanna l-a susţinut în România. Cei mai mulţi dintre ei aveau aşteptări mari, sperau să o vadă pe scenă pe cântăreaţa nonconformistă, care i-a cucerit cu versurile sale îndrăzneţe şi mişcările provocatoare, însă o mare parte dintre spectatori au plecat dezamăgiţi. Concertul de pe 14 august 2016, din Piaţa Constituţiei din Bucureşti, a reprezentat întâlnirea fanilor din România cu „noua” Rihanna. Şi, poate, mulţi dintre ei nu erau pregătiţi pentru asta.

Concertul pe care Rihanna l-a susţinut în Piaţa Constituţiei face parte din The Anti World Tour 2016. Cântăreaţa, supranumită prinţesa pop / rhythm & blues, a prezentat la Bucureşti, pe lângă cele mai cunoscute melodii ale sale, piese de pe noul său album, „Anti”. Un material discografic diferit faţă de tot ce a făcut Rihanna până acum. Artista originară din Barbados spune despre acest album că şi-a dorit să fie altfel, să o reprezinte pe ea în acest moment al carierei sale şi să surprindă maturizarea ei.

Rihanna în premieră în România, în concert la Bucureşti
Rihanna în premieră în România, în concert la Bucureşti

Show-ul Rihannei era programat să înceapă la ora 21:00, după ce în deschidere au cântat Nick Yume şi Delia. N-a început la ora 21:00, ci cu o jumătate de oră mai târziu. Nerăbdători, fanii şi-au pregătit telefoanele mobile, pentru a imortaliza momentul în care cântăreaţa intră pe scenă. Piaţa Constituţiei s-a luminat, datorită telefoanelor spectatorilor, şi, în aplauzele publicului, Rihanna a urcat pe scenă şi a început concertul cu melodia „Stay”, urmată de „Love The Way You Lie”. De fapt, au fost doar fragmente din aceste melodii, pentru că, de altfel, aşa a fost conceput întregul show. Rihanna a cântat câte puţin din piesele care au făcut-o celebră.

La doar câteva minute după începerea concertului, cele două ecrane, amplasate în stânga şi în dreapta scenei, nu au mai funcţionat, astfel că cei care aveau locuri mult mai departe faţă de scenă nu s-au mai putut bucura din plin de show. Au reuşit doar să asculte ceea ce Rihanna cânta. Ca la radio. Şi a durat câteva minute bune până ca problema să fie rezolvată.

Rihanna în concert la Bucureşti - Foto: Facebook Oana Alina Voicu
Rihanna în concert la Bucureşti – Foto: Facebook Oana Alina Voicu

Rihanna a fost însoţiţă pe scenă de dansatorii din echipa sa. Aşadar, în show-ul de la Bucureşti, Rihanna a combinat muzica cu dansul, iar în momentele în care se mişca pe scenă, părţile muzicale ce se auzeau erau înregistrate.

Melodia „Umbrella” a fost cântată împreună cu spectatorii prezenţi în Piaţa Constituţiei, pe care Rihanna i-a descoperit şi i-a îndrăgit.

„Este uimitor, iar show-ul abia acum începe! Sunt îndrăgostită de voi! Este epic”, a spus Rihanna, în aplauzele publicului. A urmat piesa „Desperado”, de pe cel mai recent album al artistei, pe care Rihanna a interpretat-o integral.

Au fost câteva momente, în timpul concertului, în care Rihanna a interacţionat cu publicul. „Acesta este momentul meu preferat din concert”, le-a spus Rihanna fanilor săi din România, pe care i-a rugat să lase telefoanele şi să aplaude, în timp ce ea a interpretat piesele „Take Care”, „We Found Love” şi „How Deep is Your Love”.

Unul dintre momentele spectaculoase ale concertului a fost în timpul piesei „Diamonds”, când, la cererea artistei, spectatorii „au luminat toată România”. Folosindu-se de telefoanele mobile şi de lanterne, fanii din România au făcut ca Piaţa Constituţiei să strălucească.

Rihanna în concert la Bucureşti - Foto: Facebook Ana Popescu
Rihanna în concert la Bucureşti – Foto: Facebook Ana Popescu

La concertul din Bucureşti n-au lipsit nici piesele „Man Down”, „Rude Boy” şi „Bitch Better Have My Money”, precum şi „Consideration” şi „Work”, de pe cel mai recent album.

Concertul s-a terminat după o oră şi 15 minute, cu melodia „Kiss It Better”. Înainte de a ieşi de pe scenă, Rihanna le-a mulţumit celor din echipa sa, fără de care n-ar fi putut susţine concertul de la Bucureşti, iar fanilor din România le-a promis că se va întoarce, pentru că s-a simţit foarte bine.

Concertul susţinut de Rihanna la Bucureşti a fost organizat de Marcel Avram, East European Production şi D&D East Entertainment.