Peste 75.000 de fani s-au distrat pe muzica lui Martin Garrix, punctul culminat al ultimei zile de UNTOLD Festival, pe 7 august 2016. Afrojack, Lost Frequencies, Parov Stelar, Ella Eyre, Labrinth, Netsky şi mulţi alţii au făcut senzație pe scenele festivalului, în cea de-a patra seară. În total, cea de-a doua ediţie UNTOLD a adunat peste 150 de artişti şi peste 300.000 de persoane în spaţiul festivalului.

Petrecerea pe Cluj Arena a început cu Şuie Paparude, formaţia românească de muzică electronică ce are peste 20 de ani de activitate. Fanii s-au distrat şi au cântat împreună cu Bean pe piese ca „A fost odată” şi „Pentru inimi”, iar concertul s-a terminat cu melodia „Cea mai bună zi”.

Labrinth la UNTOLD 2016 - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Labrinth la UNTOLD 2016 – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto din ultima zi de festival!

A urmat apoi pe scenă Labrinth, timp în care mulţimea a început să se adune încet, încet în faţa scenei. „Sunt pentru prima oară la UNTOLD, pentru prima oară în România şi pot să vă spun că este minunat”, a spus Labrinth.

La puţin timp a urcat pe scenă Ella Eyre. Artista a cântat pentru prima dată în România şi a interpretat melodii precum „Deeper”, binecunoscuta „Waiting All Night” şi a încheiat show-ul cu piesa „Together”.

Parov Stelar la UNTOLD2016 - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Parov Stelar la UNTOLD2016 – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto din ultima zi de festival!

Concertul Parov Stelar a fost deschis cu citatul lui Immanuel Kant, „Imaginaţia este demonul sau geniul nostru bun”, proiectat pe ecrane. Trupa din Austria a urcat pe scenă pentru a împărți iubire, după cum a spus chiar solista, iar apoi a îndemnat publicul să facă acelaşi lucru. Îmbrăcaţi foarte elegant, Parov Stelar au făcut un adevărat show la scena principală, mai ales că s-au aflat pentru prima dată la UNTOLD. Concertul a combinat instrumentele muzicale cu ritmurile electronice şi a fost însoţit de efecte vizuale minimaliste şi stroboscoape puternice.

Afrojack la UNTOLD 2016 - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Afrojack la UNTOLD 2016 – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto din ultima zi de festival!

Lost Frequencies, tânărul DJ belgian de numai 22 de ani, a inclus în setul său şi celebrul single „Are You With Me”. Piesa l-a propulsat pe artist şi l-a poziţionat în topurile din întrega lume, în anul 2014. Afrojack a fost foarte bine primit şi a pregătit publicul pentru headliner-ul serii, Martin Garrix.

Martin Garrix – senzaţia ultimei zile de UNTOLD 2016

Martin Garrix a fost cel mai aşteptat artist din cea de-a patra zi de UNTOLD, iar pentru o parte dintre cei prezenţi show-ul lui a fost chiar momentul preferat din cadrul întregului festival. Set-ul DJ-ului de numai 20 de ani a fost demn de renumele pe care l-a dobândit.

Martin Garrix în ultima zi de la UNTOLD 2016 - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Martin Garrix în ultima zi de la UNTOLD 2016 – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto din ultima zi de festival!

De-a lungul întregului mix, scena a fost plină de confetti, flăcări, fum şi artificii. Garrix s-a aflat pentru prima dată în România, iar în cadrul conferinţei de presă dinaintea show-ului a spus că abia aşteaptă să intre pe scenă, mai ales după ce a auzit toate poveştile despre publicul din România. DJ-ul a mai declarat că, dacă ar avea o propunere a unui artist român de talie internaţională, care s-ar potrivi stilului său şi care i-ar plăcea, ar fi dispus oricând pentru o colaborare.

Martin Garrix în ultima zi de la UNTOLD 2016 - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Martin Garrix în ultima zi de la UNTOLD 2016 – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto din ultima zi de festival!

Închiderea oficială a festivalului a avut loc după ce Martin Garrix a coborât de pe scenă. În aşteptarea show-ului, care a întârziat destul de mult, mulţi au început să părăsească arena. Însă, cei care au mai rămas au admirat focul de artificii care a marcat sfârşitul celor patru zile de poveste. Petrecerea nu s-a încheiat, pe scena principală a urcat apoi, Ummet Ozcan.

Hip hop şi drum and bass la Alchemy Stage

Alchemy Stage a găzduit în ultima zi de festival o bună parte din reprezentaţi hip hop-ului românesc. Scena a fost deschisă de DJ-ul Silent Disciple, iar mai apoi au concertat Chimie, Sişu, Grupul de Rezistenţă şi Macanache. Petrecerea de la Alchemy s-a terminat în urlalele fanilor lui Netsky, care încercau să-l convingă să-şi mai continue reprezentaţia. Din păcate, Dub FX nu a mai putut ajunge la festival, din cauza unor probleme întâmpinate la aeroport.

Final de poveste la UNTOLD 2016 - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Final de poveste la UNTOLD 2016 – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto din ultima zi de festival!

Daydreaming Stage a fost deschisă de Medeea, după care au urmat Nopame, Luca Musto, Temperini, Hvob, Maribou State, Stavroz şi Ugly Astronaut. La Forrest Stage participanţii au putut vedea artişti precum Rodion, Mariana Preda, Cuantune, Otherside, Yellow, Tanya Stephens, Boris şi Pavlov. Iar pe Stormkeep Stage au urcat Boddo, Liquid, DJ Pelin & MC Aurik, Romina, Volkan Uca, Midcage, Stef da Campo, Daniele Tignino, Platonic Scale, Whodo şi George.

Cea de-a doua ediţie UNTOLD va rămâne cu siguranţă una memorabilă, atât pentru cei care au participat la festival, cât şi pentru artiştii care au urcat pe scenele acestuia. Şi, cum toate poveştile au un sfârşit, povestea UNTOLD 2016 nu s-a terminat cu clişeul „şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi”, ci cu „ne vedem în 2017”.

Recenzie de Andreea Pîrghie