Trupa Morcheeba nu este deloc străină plaiurilor mioritice, susţinând deja numeroase concerte atât în Bucureşti, cât la Electric Castle Festival, lângă Cluj-Napoca. Acum că trupa a pornit iar la drum, promovând cel mai recent material discografic „Head Up High”, Skye Edwards, Paul Godfrey şi Ross Godfrey s-au întors în Bucureşti cu forţe proaspete pentru concertul din 11 decembrie 2013, de la Arenele Romane.

Morcheeba, fără bariere

Cât timp cortul încălzit din cadrul Arenelor Romane din Bucureşti se umplea cu fanii Morcheeba, fundalul muzical era asigurat de The Speakers. O trupă tânără, dar care în doar doi ani de zile a reuşit să lanseze şi un album intitulat „Brake the borders”, dar care promite multe reuşite muzicale pe viitor.

O dată ce publicul şi-a găsit locul şi cortul s-a umplut, puţin după ora 21:00, Skye, solista trupei, şi-a făcut apariţia într-un mod foarte elegant şi delicat pe scenă. Primele acorduri ale concertului aproape că păreau a duce muzica în genul reggae, câteva secunde mai târziu desluşind că introducerea de fapt era o melodie de pe noul album „Head Up High”, intitulată „Make Believer”. Concertul a continuat cu melodii mai vechi, dar destul de cunoscute în rândul fanilor, precum „Never An Easy Way”, „Part Of The Process” şi „The Sea”.

Skye Edwards pe scena Arenelor Romane - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Skye Edwards pe scena Arenelor Romane – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto a concertului!

În pauzele dintre melodii când vocalista trupei, Skye încerca să comunice cu publicul a observat un Golden Circle destul de gol în faţa scenei, rugându-şi fanii să se apropie mai mult de scenă. Din păcate, acest lucru nu era posibil din cauza restricţiilor impuse de categoriile biletelor, însă artista s-a încăpăţânat spunând că organizatorii trebuie să permită acest lucru pentru că altfel concertul nu va fi un concert Morcheeba şi ea nu va mai cânta. Preţ de câteva minute în care rugăminţile se tot auzeau în microfon, organizatorii au cedat şi au permis unirea celor două categorii de bilete, publicul fiind foarte fericit.

Încurajaţi de încercarea reuşită a trupei să-i aducă mai departe, fanii au cântat alături de artişti cel mai nou single extras de pe „Head Up High”, „Gimme Your Love”, dar şi unul dintre cele mai cunoscute hituri Morcheeba, „Otherwise”.

Un alt moment demn de reţinut al concertului din data de 11 decembrie, a fost când trupa a făcut un cover după hitul David Bowie, „Let’s Dance”, unul dintre cele mai animate momente ale serii în care tot publicul a dansat.

Fanii Morcheeba, răsfăţaţi la Arenele Romane

Chiar dacă unirea celor două categorii de bilete a fost un cadou foarte frumos pentru fanii trupei, surprizele serii nu s-au oprit acolo. Ajunşi la melodia „Blindfold”, Skye Edwards s-a apropiat de public, împrumutând telefonul unei fane pentru a filma trupa, fanii, dar şi pentru a se filma pe ea în timp ce cânta melodia, publicul fiind din nou foarte încântat de moment. În pauza ce a urmat, solista a întrebat dacă s-a cumpărat vreun album, dând un autograf chiar pe scenă unui posesor de „Head Up High” din primele rânduri.

Morcheeba în faţa fanilor prezenţi la Bucureşti - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Morcheeba în faţa fanilor prezenţi la Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto a concertului!

După terminarea melodiei „Release Me now” trupa a părăsit scena, doar pentru a se întoarce la bis cu melodiile „I’ll Fall Apart”, „Rome Wasn’t Build In A Day” şi „Face Of Danger”, lăsând în spate un public fericit şi impresionat de o formaţie atât de ataşată de fanii ei.

Concertul Morcheeba de la Arenele Romane a fost organizat de echipa Events.