Împătimiţii patinajului artistic au avut parte de o seară magică marţi, 7 octombrie 2014, deoarece la Sala Polivalentă din Bucureşti au sosit unii dintre cei mai cunoscuţi patinatori şi acrobaţi pe gheaţă ai momentului pentru a le oferi spectatorilor clipe de neuitat, totul desfăşurându-se în cadrul „Kings On Ice Olympic Gala„.

Deşi iniţial evenimentul ar fi trebuit să aibă loc pe 5 aprilie 2014, în urma unor modificări apărute în cadrul turneului, acesta a fost reprogramat pentru data de 7 octombrie. Dacă unii au fost dezamăgiţi de această amânare şi de posibilitatea ca Evgeni Plushenko să nu mai ia parte la gală, iată că organizatorii s-au ţinut de cuvânt şi am avut ocazia să urmărim live reprezentaţiile unor patinatori extrem de apreciaţi la nivel mondial, câştigători a numeroase premii la competiţiile internaţionale.

Evgeni Plushenko şi violonistul Edvin Marton - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Evgeni Plushenko şi violonistul Edvin Marton – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la eveniment!

Seara a început cu programul de deschidere, în care i-am putut admira pe cei care urmau să fie protagoniştii serii, după care a urmat numărul multiplului campion, Evgeni Plushenko, supranumit pe bună dreptate „regele gheţii” şi care a dansat pe minunatele acorduri ale viorii lui Edvin Marton, impresionând peste măsură publicul cu mişcările şi săriturile perfecte care l-au consacrat.

Pe lângă Evgeni Plushenko, capul de afiş al evenimentului, ne-am mai bucurat şi de evoluţiile extraordinare ale elveţianului Stéphane Lambiel, dublu campion mondial în 2005 şi 2006, care a oferit spectatorilor şi un dans pe acordurile celebrei piesei „Nessum Dorma”, în interpretarea emoţionantă a lui Luciano Pavarotti. Perechile Fiona Zaldua şi Dmitry Sukhanov, Stefania Berton şi Rockne Brubaker şi nu în ultimul rand, Vanessa James-Morgan Cipres au strălucit pe gheaţă, pe ritmurile unor piese ca „Pretty Woman”, „Hit the Road Jack” sau „Say I Wanna Know”.

Acrobaţii Alexander Liubchenko şi Jean-Denis Sanchis - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Acrobaţii Alexander Liubchenko şi Jean-Denis Sanchis – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la eveniment!

Nu a lipsit nici renumita pereche de acrobaţi pe gheaţă formată din ucraineanul Alexander Liubchenko şi francezul Jean-Denis Sanchis, care îşi anunţase prezenţa la gală cu câteva luni în urmă. Cei doi au lăsat publicul cu gura căscată, prezentând momente care au cuprins elemente acrobatice dintre cele mai spectaculoase şi complexe, cu un grad ridicat de dificultate, cu care perechea şi-a câştigat un loc în Cartea Recordurilor. Atât suspansul, cât şi frumuseţea mişcărilor şi sincronizarea ireproşabilă dintre cei doi acrobaţi au stârnit ropotele de aplauze ale spectatorilor.

Pe gheaţă au mai evoluat şi Brian Joubert, Annette Dytrt, campioana Germaniei, dar şi încântătoarea franţuzoaică Marie-Pierre Leray, aceasta executând două numere deosebit de dificile, care au îmbinat elemente de dans pe gheaţă şi acrobaţie care ne-au tăiat suflul timp de câteva minute. Unul dintre cele mai antrenante evoluţii a fost cea a cehului Tomáš Verner, care a oferit un număr plin de energie şi amuzament pe melodia „I’m Sexy and I Know It”, ridicând sala în picioare.

Perechile Fiona Zaldua şi Dmitry Sukhanov - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Perechile Fiona Zaldua şi Dmitry Sukhanov – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la eveniment!

Seara s-a încheiat cu o altă reprezentaţie fără cusur a lui Evgeni Plushenko, acompaniat de Edvin Marton la vioară. Plushenko le-a mulţumit fanilor din România pentru că au venit la această gală, le-a mulţumit pentru susţinerea şi entuziasmul lor şi le-a promis că se vor reîntâlni, dacă nu anul viitor, atunci poate în 2018, la Jocurile Olimpice.

Ne-am luat rămas-bun de la îndrăgiţii patinatori tot pe acordurile viorii lui Edvin Marton, fiecare executând pe rând încă un număr scurt, după care spectatorii le-au aruncat flori şi i-au aplaudat minute în şir, recunoscători pentru magia şi emoţia pe care stelele gheţii le-au oferit-o preţ de două ore.