Muzica lui Julio Iglesias a spus o poveste captivantă şi vie pentru toţi cei veniţi sâmbătă, 30 iunie 2012, la concertul susţinut de artist în Bucureşti, la Zone Arena. Timp de două ore, cântăreţul spaniol a depănat amintiri dragi pe care le-a însoţit cu melodii nostalgice şi încărcate de emoţie.

„România, prima ţară din viaţa mea”

După salutul adresat publicului român („Bună seara, România!”), Julio Iglesias a început concertul cu piesa „Amor, amor, amor”, o melodie vibrantă şi plină de sentiment, care i-a cucerit pe spectatori de la primele acorduri. Apoi, încântat de primirea miilor de oameni veniţi să-l asculte, artistul şi-a mărturisit ataşamentul faţă de România, pe care l-a motivat prin argumente şi anecdote, pe tot parcursul concertului.

Julio a povestit cum a venit pentru prima dată în România în anul 1969, aceasta fiind şi prima ţară străină pe care a vizitat-o. Vizibil entuziasmat, el a mai adăugat şi că cea de-a doua iubită a sa a fost româncă.

Păstrând atmosfera nostalgică, Julio a adus pe scenă piesele „La gota fria”, „Nathalie”, „Oh mammy blue” şi „Mi dulce senor”, a căror interpretare romantică a stârnit aclamaţii din partea publicului. Ritmurile suave de tango, puse în valoare printr-un dans profesionist şi sunetele pasionale de saxofon au adus mulţimea mai aproape de originile latine ale lui Julio.

„Valeriu Lazarov, un prieten vechi”

Continuând cu fragmentele de amintiri, Julio Iglesias a povestit şi despre un prieten apropiat pe care l-a avut în România – Valeriu Lazarov. Cei doi s-au cunoscut la Braşov, în primii ani de carieră ai lui Julio, când acesta a venit să cânte în cadrul Festivalului Cerbul de Aur. În memoria prieteniei lor, Julio a interpretat piesa „La Carretera”.

Într-una dintre micile sale pauze, cântăreţul a ţinut şi un subtil discurs de adio, amintind că este posibil ca acest turneu să fie ultimul din cariera sa. Astfel, Julio le-a mai transmis încă o dată românilor cât de importantă este participarea lor la acest concert şi le-a încântat inimile cu piese de o înaltă sensibilitate: „La paloma blanca” şi „Me siento de aqui”.

Julio – o istorie a muzicii latine care încă se scrie

A urmat „Caruso”, un cântec special pentru Julio, deoarece îl leagă de amicul sau, Luciano Pavarotti, pe care n-a uitat să-l menţioneze printre oamenii dragi. Din public au început să se ridice la dans cupluri atinse de patosul muzicii lente. Intensitatea emoţiilor transmise a luat şi mai mult amploare odată cu piesa „Every time you touch me”, cântată în duet cu Lisa, o tânară artistă din trupa de backing vocals.

http://www.youtube.com/watch?v=fkGzA7v4MYE

Spectatorii s-au bucurat şi de piesele „Crazy”, „Abrazame” şi cover-ul după celebra piesă a lui Elvis, „Can’t help falling in love”. La final, în semn de recunoştinţă şi afecţiune pentru primirea călduroasă de care a avut parte, Julio şi-a aruncat cravata în public.

Acest concert face parte din „2012 World Tour”, prin care Julio Iglesias îşi promovează cel mai nou album – „1”. Albumul cuprinde piesele reprezentative din ultimii 44 de ani de carieră a artistului, piese pe care acesta le-a reînregistrat deoarece consideră că interpretarea sa din prezent este mai bună decât cea din tinereţe.

Galerie foto Julio Iglesias

Foto: Diana Maria Damalan