După multă muncă investită în cel mai nou material discografic, băieţii de la Grimus şi-au invitat fanii în seara de 13 martie 2014 în clubul bucureştean Colectiv pentru a asculta cele mai noi piese aduse de „Emergence„.

Nerăbdarea fanilor de a face parte din acest moment special al activităţii trupei Grimus a umplut clubul pentru o noapte întreagă de energii bune.

„Acum ştiţi de ce ne numim The Noise”

Puţin înainte de ora 22:00, boxele au început să răsune cu sunetele trupei din deschidere, The Noise. Aflaţi abia la prima vizită în Bucureşti, cei patru compononenţi ai trupei au venit tocmai din Sibiu pentru a-şi susţine „fratele mai mare”, cum i-au zis ei.

The Noise, în deschiderea concertului Grimus - Foto: Danile Robert Dinu / iConcert.ro
The Noise, în deschiderea concertului Grimus – Foto: Danile Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Trupa de indie lansată în anul 2011 a debutat concertul cu melodia intitulată „Ringo Star”, publicul primind bine noutăţile ce veneau dinspre scenă. Chiar dacă ghinionul nu i-a ocolit pe băieţi şi s-au confruntat cu ceva probleme tehnice, au reuşit să treacă prin întreg recitalul cu zâmbetul pe buze, ceea ce nu putea decât să contribuie la bunăstare.

Surprizele şi noutăţile au ridicat în picioare Colectiv-ul

Băieţii din trupa Grimus au urcat pe scenă în jur de ora 23:00, intrarea fiind făcută chiar cu intro-ul de pe noul album, „Tunguska”, melodie despre care băieţii au spus anterior că sunt foarte entuziasmaţi să o prezinte live. Intrarea instrumentală în scenă a trupei a fost un lucru foarte bun, oferind ocazia publicului să se pregătească pentru cântarea ce urma.

Grimus la concertul de lansare din Colectiv - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Grimus la concertul de lansare din Colectiv – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Cum era de aşteptat, băieţii s-au ţinut de cuvânt şi au prezentat cât mai multe melodii de pe noul album, „Emergence”, pentru care au primit reacţii foarte pozitive din partea publicului. Alternând melodiile noi de pe album, cu single-urile deja lansate, precum recentul „The Hell I’m In”, trupa a introdus în playlist şi melodiile mai vechi, dar foarte îndrăgite.

Chiar în prima parte a concertului, publicul a avut ocazia să fredoneze versurile hit-ului „Face The Light”, urmat de noul „Weird Disco”. Judecând după reacţiile extrem de pozitive ale publicului, noua melodie are potenţial foarte mare să devină hit pe viitor.

Trupa Grimus la finalul concertului - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Trupa Grimus la finalul concertului – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Înainte de începerea concertului, trupa Grimus le-a promis fanilor o seară presărată cu surprize, prima venind chiar pe melodia „In A Glimpse”, când vocalul trupei Les Elephants Bizzares, Ştefan, a urcat pe scenă alături de Bogdan Mezofi.

A doua surpriză a serii a fost venirea unuia dintre cei mai vechi prieteni ai trupei Grimus, Doru Trascău. Pentru fanii ce fuseseră deja la concertele de anul trecut unde trupele Grimus şi The Mono Jacks se jucau pe scenă, era ştiut faptul că vocalii celor două trupe au o chimie extrem de bună, din punct de vedere muzical, motiv pentru care revenirea acestui duet era destul de aşteptat.

Melodia aleasă a fost „In Your Eyes”, una din melodiile preferate ale lui Doru Trascău, interpretarea fiind peste aşteptările publicului ce a sorbit fiecare cuvânt venind de la cei doi. Singurul reproş ar putea fi faptul că acest duet nu a fost extins pe mai mult de o melodie.

De asemenea, s-a putut observa că evenimentul de lansare a fost conceput în aşa fel încât fanii trupei Grimus să primeacă cât mai multe surprize, una dintre ele fiind amplasarea unor camere de filmat pe câteva din instrumentele trupei şi proiectarea imaginilor pe fundalul din spatele scenei. Chiar dacă oricum trupa a fost foarte apropiată de public, prin escapadele lui Bogdan în public în timpul concertului, şi proiecţiile au contribuit la atmosfera serii.

Bogdan Mezofi, solistul Grimus şi fetele din public - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Bogdan Mezofi, solistul Grimus şi fetele din public – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Trecând prin alte melodii noi, precum „Morning Stars”, spre sfârşitul concertului vocalul trupei a început căutarea unei fete care să-l ajute să cânte o altă melodie de pe „Emergence”, şi anume „Priveşte-mă”. Norocul a făcut ca două voluntare să urce pe scenă, melodia terminându-se inevitabil în aplauze.

Albumul „Emergence” a însemnat foarte multă muncă din partea trupei Grimus, dar şi implicare şi mult, mult timp, motive pentru care concertul de lansare a fost gândit ca un răsfăţ pentru fanii ce le-au stat aproape. Probabil unul dintre cele mai reuşite concerte Grimus.