Eros Ramazzotti a susţinut sâmbătă, 10 iulie 2010, un concert live plin de romantism, pe Stadionul de Rugby Arcul de Triumf, din Bucureşti.

Seara a început cu Proconsul şi Grimus, care au încălzit atmosfera şi au pregătit publicul înainte de spectacolul artistului italian. Eros Ramazzotti a început să cânte când se înserase, într-un decor romantic, potrivit pentru melodiile emoţionante, caracteristice stilului său muzical.

Şi-a făcut apariţia în faţa unui public numeros şi nerăbdător într-un mod inedit: după momente de suspans în care se auzea cântând melodia „Con Gli Occhi di Un Bambino”, dar nu putea fi văzut, Eros a apărut de sub scenă, urcat de o rampă şi învăluit de lumina reflectoarelor.

După prima melodie a spus în română că se bucură că e în ţara noastră şi că a văzut că avem fete frumoase, urmând ca pe parcursul concertului să repete cuvintele „Mulţumesc” şi „Bucureşti„. A cântat apoi hiturile sale cele mai îndrăgite, printre care „Se Bastasse Una Canzone”, „Parla con Me”, „Cose della Vita”, „Fuoco Nel Fuoco”, „Terra Promessa”, dar şi piese de pe cel mai nou albumAli e Radici„, pe care le-a interpretat împreună cu şapte instrumentişti şi trei vocaliste.

Timp de două ore, cel mai cunoscut cântăreţ italian a cântat live şi a dat dovadă de o energie surprinzătoare, alergând şi dansând pe scena din Bucureşti. Astfel, ne-a oferit un spectacol de excepţie, presărat cu momente picante, în care fanii au cântat împreună cu artistul, au ţinut ritmul prin aplauze, iar fanele au strigat „Ti amo!„.

Un moment emoţionant a fost când a cântat L’Aurora, acompaniat doar de pian şi de fanii care ştiau versurile melodiei. A urmat varianta unplugged a piesei „Un Altra Te„, care a motivat publicul să participe, fredonând versurile si aplaudând pe ritm. După „Un Emozzione per Sempre„, Ramazzotti „s-a dat în spectacol” cu trompetistul, vocalizând ritmul piesei pe tonuri când vesele, când triste, pe note mai înalte sau mai joase. Tonul vesel şi ritmat al momentului, care a prins bine la public a fost alternat cu cel lent şi romantic, ajutat de această dată de cele trei voci feminine, care au oferit o interpretare plină de pasiune a piesei „I Belong to You„.

A mai cântat: „Appunti e Note„, „Dove c’è Musica„, „Un Attimo di Pace”, „Quanto Amore Sei”, „Stella Gemella”, „Una Storia Importante”, „Favola”, „Musica e”, „Amore Contro”.

După ultima melodie a dispărut în culise, dar după aplauzele insistente ale miilor de spectatori, a revenit pe scenă cu un tricou nou şi o şapcă pe care a aruncat-o în public. Printre piesele de la bis a cântat şi „Piu Bella Cosa”, iar în încheiere a prezentat formaţia luându-şi rămas bun cu melodia „Questo Immenso Show”.

Evenimentul de aseară de la Bucureşti face parte din Ali e Radici – World Tour 2009-2010, turneul de promovare a celui mai recent album al artistului, „Ali e Radici”. Acesta este albumul cu numarul 11 din cariera muzicală de 29 de ani a lui Eros Luciano Walter Ramazzotti şi a mai avut două concerte în România: în 1995 la Bucureşti şi în 2007 la Sibiu.

Vezi mai multe poze de la concert!

Vezi mai multe filmări de la concert!