Viţa de Vie a celebrat 20 de ani de muzică, emoţie, concerte şi transformări, pe 20 februarie 2016, alături de prieteni şi fani, la Arenele Romane din Bucureşti. În deschiderea sărbătoriţilor au urcat pe scenă, rând pe rând, DJ Hefe, Arashai, Front, Anemic Disco şi Relative.

Un concert-aniversare, la care toţi participanţii au avut parte de o recapitulare bine-primită a melodiilor marca Viţa de Vie. Un concert care s-a simţit, pentru unii, ca o mare întâlnire între prieteni. Pentru cei care nu au mai prins bilete sau nu au putut ajunge la concert, a existat şi posibilitatea vizualizării show-ului, online, în timp real.

Relative, în deschierea concertului Viţa de Vie, de la Arenele Romane - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Relative, în deschierea concertului Viţa de Vie, de la Arenele Romane – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Publicul a început să se strângă mai ales în timpul show-ului realizat de ultima trupă din deschidere, Relative. Cu toţii aşteptau însă intrarea celor de la Viţa de Vie – Adrian Despot – voce, chitară, Sorin ”Pupe” Tănase – tobe, Cezar Popescu – chitară, Adrian Ciuplea – bas, Mihai Ardelean – clape. Iar aşteptarea a meritat. Adrian Despot şi colegii săi au intrat pe scenă după un scurt moment de animaţie grafică, derulat pe ecrane. Concertul a fost o incursiune în istoria muzicală a trupei. Au fost cântate cele mai cunoscute piese, dar şi piese care au fost rareori interpretate live.

Electric, acustic, vibrant

Printre primele piese interpretate au fost „Iamma”, „Basul şi cu toba mare”, „Încep să pierd”. S-a simţit din plin energia specifică muzicii create de Viţa de Vie. Printre surprizele serii s-au numărat invitaţii speciali – Cosmin Lupu (cunoscut şi ca vocea Days Of Confusion), Sorin Vasile aka „Pepino” (membru fondator şi fost basist Viţa de Vie) şi Mircea Preda „Burete” (fost basist Viţa de Vie).

Adi Despot, solistul trupei Viţa de Vie - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Adi Despot, solistul trupei Viţa de Vie – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Alături de Cosmin Lupu, cei de la Viţa de Vie au interpretat o variantă specială a piesei „Alungă tăcerea” – versiunea electrică. A fost pentru a doua oară când membrii Viţa de Vie au cântat aceată versiune, premiera având loc în concertul de lansare.

Repertoriul a fost completat cu multe piese îndrăgite, cântece vechi de 20 de ani sau de trei ani. Indiferent de vechimea lor, fiecare piesă a fost fredonată, măcar parţial, de cei prezenţi. „Miracolul”, „Radio Bucegi”, „Vinolamine”, „Gânduri”, „Varză” sau „Praf de stele”, „Azi”, „Totata”, au fost câteva dintre cântecele care i-au făcut pe cei prezenţi să râdă, să ţopăie, să cânte, să îşi amintească, să ofteze, dar mai ales, să aplaude.

Publicul prezent la concertul aniversar Viţa de Vie - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Publicul prezent la concertul aniversar Viţa de Vie – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Când a sosit momentul pieselor de pe albumul „Acustic”, pe scenă a urcat şi Mandela Cajol, pentru acompaniament la flaut şi percuţie. „Mori” a fost, ca întotdeauna, însoţită de imaginea lui Radu Gyr în fundal, un memento al unui manifest prin care muzica transformă oamenii. Pentru varianta acustică de la „Lăsat pustiu”, Adrian Ciuplea a schimbat basul cu violoncelul, dovedind pasiunea cu care stăpâneşte şi acest instrument.

Finalul concertului ar fi venit o dată cu mesajul piesei „Liber”, dar publicul nu s-a oprit din aplaudat şi strigat până nu s-a executat şi partea de bis. După un vesel „Ozosep” şi „Sunetul mai tare”, a fost rândul publicului să le cânte celor de pe scenă – aşa a apărut în repertoriul serii şi un vesel „La mulţi ani”. Drept mulţumire, publicul a mai primit un cântec, ultimul din playlist-ul serii – „Visare”.

20 de ani cu Viţa de Vie şi numărătoarea continuă.