În seara de vineri, 17 iunie 2011, Hard Rock Cafe din Bucureşti a găzduit un concert de rock autentic susţinut de trupa americană Mr. Big, spre satisfacţia fanilor, care au cântat şi aplaudat timp de două ore.

Mr. Big a început show-ul punctual, la orele 22:00, cu piesa „Undertow”, care face parte  din cel mai recent album al trupei „What If…”. Acesta este albumul de studio cu numărul 7 din istoria formaţiei şi a fost lansat la o distanţă de 10 ani faţă de albumul anterior, „Actual Size” din 2001. Deşi la începutul anilor ’90 s-au făcut cunoscuţi cu balada pop-rock „To Be With You”Eric Martin (voce), Paul Gilbert (chitară), Billy Sheehan (chitară bass) şi Pat Torpey (tobe) au ales pentru concertul din Capitală mai mult piese hard rock, care au prins foarte bine la public. Din playlistul serii au făcut parte şi: „Take Cover”, „Green Tinted Sixties Mind”, „I Won’t Get in My Way”, „Addicted To That Rush„, „Road To Ruin„.

Pe tot parcursul concertului, fanii prezenţi în Hard Rock Cafe au fredonat versurile melodiilor, au aplaudat şi au aclamat spectacolul americanilor. Pentru că au avut ce aprecia, iar aceştia nu au dezamăgit, au cântat piesă dupa piesă, fără pauze, doar câteva vorbe din partea lui Eric prin care introducea melodiile ce urmau şi câte un „Mulţumesc” la finalul pieselor, când publicul arăta aprecierea prin aplauze.

Concertul a avut câteva momente speciale, care au adus publicului şi mai mult entuziasm, şi mai multă energie. Paul Gilbert şi Billy Sheehan au susţinut solo-uri absolut unice, cum nu am mai văzut, prin care artiştii ne-au demonstrat că se poate cânta şi cu dinţii la chitară, iar mai târziu, la bis, în timpul piesei „Smoke on the Water” (Deep Purple) au schimbat rolurile în formaţie, astfel basistul devenise vocalist, chitaristul a trecut la tobe, solistul a cântat la chitară, iar toboşarul preluase chitara bass.

Vocea lui Eric Martin a fost impresionantă, aproape aceeaşi ca cea de acum 23 de ani, când s-a lansat trupa, un timbru neschimbat de anii prin care cei patru au cunoscut celebritatea, au lansat hituri din anii 90, au lansat 7 albume de studio şi 9 albume live, s-au desparţit în 2002 şi s-au reunit în 2009. Iar în 2011 s-au aflat pentru prima oară în formula Mr. Big în concert la Bucureşti, arătând că dacă eşti un artist adevărat poţi face un show incredibil şi să fii apreciat, mai ales când anii de muncă dovedesc profesionalism şi spectacol inedit.

Concertul de la Bucureşti a fost organizat de Phoenix Entertainment, face parte din turneul de promovare a albumului „What If…” şi a celebrat 40 de ani de la deschiderea primului Hard Rock Cafe din lume, ce a avut loc la Londra, la 14 iunie 1971.

Galerie foto Mr. Big

Citeşte despre: , ,