Seara de duminică, 15 septembrie 2013, a fost unică pentru fanii muzicii electro, care au avut parte de un show live spectaculos, marca Bonobo, pe scena de la Arenele Romane din Bucureşti.

Porţile au fost deschise publicului începând cu ora 20:00 şi de cum intrai te întâmpinau ritmuri jazzy şi chill-out. Spre deosebire de alte concerte, pe lângă clasicele băuturi, la acest eveniment am fost surprinşi cu salate, fresh-uri şi sandvşuri care puteau fi încălzite, deci un plus pentru organizare.

Warm-up asigurat de Indie Jules, Deeproots şi UFe

Locaţia a început uşor, uşor să se aglomereze, iar timp de aproximativ 3 ore şi jumătate încălzirea a fost asigurată, pe rând, de Indie Jules, Deeproots şi UFe. In jurul orei 23:30 Arenele Romane erau pregătite să îl primească pe Bonobo aşa cum se cuvine.

Indie Jules, Deeproots şi UFe au mixat în deschiderea lui Bonobo - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Indie Jules, Deeproots şi UFe au mixat în deschiderea lui Bonobo – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Britanicul şi-a început concertul în forţă pe ritmuri electro, iar după introducerea de efect, Bonobo sau Simon Green, pe numele său real, a mulţumit publicului prezent pentru primirea călduroasă şi a mărturisit apoi că se bucură mult că este din nou în Bucureşti, recunoscând că i-a fost dor de publicul român. Alături de trupa sa a fost invitată pe scenă Szjerdine, o artistă de culoare a cărei voce a cucerit instant publicul.

Piesa „Towers” a însemnat un moment aparent liniştitor, transmiţând totodată o mare încărcătură emoţională susţinută de vocea pătrunzătoare a Szjerdinei şi a pronunţatelor accente trip-hop. „Nightlite” a fost una din cele mai savurate piese, ritmul fiind atât de cuceritor încât nimeni nu putea sta nemişcat, astfel am putut asista la o mulţime de oameni, care dansau şi se simţeau excelent.

Szjerdine alături de Bonobo la Arenele Romane - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Szjerdine alături de Bonobo la Arenele Romane – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Trebuie să recunosc că am fost plăcut impresionată de multitudinea instrumentelor care s-au perindat pe scenă, fiecare aducând un „ceva” prestaţiei: de la mixere, saxofon, bas, tobe până la clarinet, flaut sau orgă. Toate aceste elemente completate de sample-uri bine alese şi de vocea specială a Szjerdinei au ajutat la crearea unui mix original cu influenţe jazz, trip-hop, chill-out, downtempo şi R&B.

Bonobo a promovat „The North Borders”

După valurile de aplauze, Bonobo a mulţumit românilor pentru căldură şi a prezentat trupa de instrumentişti care îl însoţeşte în turneul de promovare a celui mai recent album, „The North Borders”, lansat în aprilie 2013.

Simon Green, alături de trupa sa, live la Bucureşti - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Simon Green, alături de trupa sa, live la Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Deşi după miezul nopţii gradele începuseră să scadă destul de simţitor, publicul a fost ţinut în priză de un pasaj energic de tobe precum şi de solo-ul hipnotic de saxofon, energia resimţită făcându-te să uiţi de frig.

După aproximativ o oră şi 20 de minute Simon Green, Szjerdene şi band-ul şi-au luat rămas bun de la fani, însă nu i-a lăsat să plece până nu au mai oferit un bis celor prezenţi.

Singurul defect al concertului a fost faptul că a durat prea puţin şi, în pofida faptului că trecuse bine de miezul nopţii, Arenele Romane ar mai fi savurat încă o oră de concert.

Simon Green, fondatorul Bonobo la Bucureşti - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Simon Green, fondatorul Bonobo, la Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Atmosferă relaxată şi o muzică eliberatoare

Show-ul a fost presărat cu momente lente pregătitoare pentru tumulturile ulterioare, precum şi cu piese chill-out care creau o atmosfera relaxată. La final am auzit pe cineva spunând că sentimentul care l-a însoţit pe toată durata spectacolului a fost unul de libertate, s-a simţit liber şi în acelaşi timp conectat la energia pe care o declanşa scena, uitând de gândurile şi grijile cotidiene.

A fost un concert acaparant, iar cine a venit din pură curiozitate la acest eveniment a plecat cucerit de sound-urile lui Bonobo. Fuziunea originală de stiluri pe fundal electro îl detaşează fără niciun dubiu pe Simon Green de alţi artişti de gen, diferenţa făcând-o complexitatea şi calitatea creaţiilor, precum şi o notă caldă care dă un mare plus muzicii sale.